Antena Căutare

Facelift – Skoda Superb: Un plus de stil si eficienta

Cea de-a doua generatie a navei amiral Skoda, Superb, a ajuns la varsta facelift-ului. Iar cum ofensiva constructorului ceh de sub aripa Volkswagen continua, noul model impune noi standarde in segmentul limuzinelor „low-cost”, pastrandu-si si suprematia in segment in ceea ce priveste spatiul destinat picioarelor pasagerilor banchetei spate si bagajelor.

Partea frontala a Superb-ului facelift a fost complet redesenata pana la nivelul montantului „A”. Grila, sigla, farurile si proiectoarele de ceata, barele de protectie, aripile fata si capota, toate sunt noi. Calandrul e substantial mai mare, noile blocuri optice creeaza o imagine ce sugereaza siguranta iar tehnologia bi-xenon, cu lumini de zi cu LED, este disponibila pentru prima data.

Posterioarele limuzinei si break-ului au fost, de asemenea, redesenate complet si au devenit mai clare, ordonate si precise. Arhitectura blocurilor optice spate a fost reinterpretata pentru a sublinia mai mult forma literei C, un detaliu tipic marcii. Iar doua elemente triunghiulare incorporate in capota portbagajului reprezinta o alta caracteristica inconfundabila a noului design. In plus, exteriorul modelului Superb este disponibil si in doua noi culori metalizate: Gri Metal si Alb Moon.

La interior, noul Superb dispune de noi volane cu trei si patru spite (9 versiuni posibile). In plus, exista noi materiale textile si modele pentru tapiseria scaunelor si noi design-uri. In cazul versiunii de top, Superb L&K (Laurent&Klement), este disponibila o noua combinatie de culori maro-ivory.

In ceea ce priveste motoarele si transmisia, noul Superb este si mai atractiv. Agregatele disponibile acum ofera o reducere cu peste 19% a consumului in comparatie cu cele precedente. La aceasta contribuie si tehnologia cu sistem start–stop si de recuperare a energiei la franare (standard in UE la toate versiunile modelele diesel si la cele cu motorul pe benzina 1.4 TSI/122 CP. Superb GreenLine consuma doar 4,2 litri de motorina pentru a parcurge 100 km, ceea ce corespunde unui nivel de emisii de CO2 de 109 g/km.

Superb facelift continua traditia de a oferi un spatiu urias. Versiunile limuzina si combi ofera cel mai mare spatiu dintre toate automobilele din zona superioara a clasei medii, dispunand de cel mai mare portbagaj si cel mai mult spatiu pentru picioarele pasagerilor din spate. Mai mult, pentru prima data, scaunul pasagerului din fata poate fi mutat foarte simplu, din spate, prin intermediul unei comenzi electronice.

Noul Superb isi reafirma reputatia de nava amiral. Soferul si pasagerii se bucura de umbrela depozitata in usa, o dotare disponibila in general doar la automobilele de lux. O alta solutie "Simply Clever", in cazul noului Superb limuzina, a ramas hayonul Twin Door. O solutie unica, patentata de Skoda, permite hayon-ului sa se ridice in doua etape: utilizatorii pot alege sa deschida doar capacul portbagajului sau intregul hayon, inclusiv geamul din spate. Tehnologia a devenit si mai simplu de utilizat: fiecare mod de operare are acum propriul sau buton. Pana acum, utilizatorii trebuiau sa apese un buton de shift (comutare).

In plus, noul Superb ofera caracteristici superioare de confort, precum o trapa actionata electric, cu celule fotovoltaice integrate la versiunea limuzina, trapa panoramica, actionata electric pentru combi, sistemul automat de acces si pornire, KESSY, aer conditionat si patru sisteme audio si de navigatie moderne, pana la sistemul de navigatie de top, Columbus, cu ecran tactil color de 6,5” si hard disc integrat de 30GB.

SPECIAL! Festivalul Vitezei de la Goodwood 2013 – Locul unde caii trecutului intalnesc armasarii prezentului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x