Antena Căutare

FOTO! Noul Hyundai i40 - Sonata preda stafeta

Hyundai este hotarat sa transforme felul in care acest brand este privit, in mod traditional, in Europa, prin lansarea lui i40, un model complet nou si foarte dinamic, ce va fi dezvaluit in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva.

Dupa succesele repurtate de Hyundai in Europa prin actiunea sa concertata de rebranding a modelelor sale mici, medii si SUV cu acronime formate din litera "i", urmata de doua cifre (de exemplu, Atos a devenit i10, Elantra, i30 iar Tucson, ix35), constructorul coreean tinteste acum mai sus. Noul Hyundai Sonata va fi comercializat pe "batranul continent" sub numele de cod "i40".

Mai mult, noul model, ce va fi dezvelit in premiera la Salonul Auto de la Geneva 2011, a fost gandit si proiectat in Germania, la, atentie (!), Rüsselsheim. De ce "atentie"? Simplu. Rüsselsheim-ul este cartierul general al Opel, iar curajul celor de la Hyundai nu trebuie trecut cu vederea, mai ales ca i40 se prefigureaza a fi un adversal redutabil pentru Insignia.

Cu o lungime de 4,7 metri, i40 va fi disponibil pe piata europeana incepand cu luna iunie a acestui an, in versiunea break (Wagon), si va beneficia de garantia de cinci ani, integrala, transmisibila si fara limita de kilometri.

Sculptura fluida

Stilul unic de design, denumit „fluid sculpture" (sculptura fluida), confera modelului i40 o forma dinamica si originala, fara a afecta insa insemnele caracteristice marcii, precum grila hexagonala, pentru a alcatui o imagine contemporana, ce impune respect. Aceasta imagine este accentuata de liniile pline de caracter ce conecteaza partea frontala cu partea din spate a vehiculului, completand astfel stilul atragator si sofisticat al lui i40.

Accent pe spatiu

Designul sportiv al modelului i40 nu are un impact negativ asupra nivelului de confort. Se remarca ampatamentul de 2,77 metri si cele mai generoase dimensiuni din clasa pentru cap (1.025mm), umeri (1.455mm), si picioare (1.170mm). Spatiul impresionant promite tuturor ocupantilor cea mai confortabila calatorie oferita de o masina din segmentul D.

Capacitatea de depozitare a noului i40 il situeaza la nivelul competitiei din acest segment prin volumul de 553 de litri, disponibil cu bancheta spate ridicata, si pana la 1.719 litri, cu bancheta spate rabatata.

1.7 CDTI?

Noul i40 va fi disponibil cu o gama de patru motorizari Euro V: doua pe benzina si doua diesel. Aceste motoare acopera o gama de putere de la 115 CP la 177 CP, oferind cuplu pe o plaja larga de turatii. Modeull va fi disponibil atat cu transmisii manuale, cat si cu transmisii automate.

Datorita vanzarilor de motoare diesel, care acopera 75% din totalul acestui segment, Hyundai anticipeaza ca motorul U-II de 1.7 litri diesel, care dezvolta 136 CP, va fi cel mai popular motor, atat pentru clientii persoana fizica, cat si pentru clientii de flota.

Intamplator sau nu, propulsorul 1.7 CDTI al Opel a fost si este printre cele mai solicitate, iar cilindreea aparent identica a motorului Hyundai la nivelul cifrei de prezentare naste cel putin un semn de intrebare.

Eco cu Blue Drive

In ceea ce priveste protectia mediului inconjurator, noul i40 va beneficia de cele mai noi tehnologii dezvoltate prin programul eco Blue DriveTM Hyundai, inclusiv de sistemul Stop & Go (ISG), anvelope cu rezistenta redusa la inaintare si un sistem de management al alternatorului (AMS).

Atunci cand se combina caracteristicile Blue Drive cu propulsorul diesel U-II de 1,7 litri, ce produce 115 CP, rezultatele sunt impresionante: emisii de CO2 de numai 113g/km si un consum de carburant de 4.3 l/100km, ce fac din i40 cel mai ecologic vehicul din clasa sa .

Dotari cu accent premium

Lista dotarilor de top include sistemul inteligent de parcare si sistemul de mentinere a benzii de rulare, precum si sistemul de conectivitate cu tehnologie Bluetooth® cu recunoastere vocala si navigatie cu camera pentru mersul cu spatele.

In ceea ce priveste confortul, i40 va fi disponibil cu frana de parcare electrica, scaune fata ventilate, scaune spate incalzite si rabatabile, precum si dotari noi pentru acest segment, precum sistem automat de dezaburire si volan incalzit.

Optiuni avansate de iluminare, precum lumini de zi in standard cu faruri cu Xenon sau instrumente de bord afisate pe un ecran LCD, vor intari pozitia lui i40 in fruntea gamei Hyundai si in segmentul D din Europa.

VIDEO! SWINGZ, super-motocicleta electrica!... Mazda3 Mirai - Editie speciala "Zoom-Zoom"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x