Antena Căutare

Frankfurt 2013: BMW deschide noi capitole in cartea de istorie – i3, X5 eDrive si Seria 4

Constructorul bavarez este decis sa socheze la IAA 2013. Dupa ce decenii la rand a scris istorie cu “benzinarele” L6 si V8 aspirate si a gadilat orgoliul pasionatilor de motoare diesel cu primul agregat tri-Turbo, acum, BMW deschide capitolul electric. i3, BMW-ul electric care cu ai sai 170 CP se poate bate in cifre cu aproape orice compacta cu pretentii (acceleratie 0-100 km/h in 7,2 sec.), va fi vedeta Salonului Auto International (IAA) de la Frankfurt. Iar SUV-ul sau, ma rog, SAV-ul, X5 eDrive, ce combina placerea condusului emblematica marcii, furnizata de sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive, si ambianta luxoasa cu un concept de propulsie hibrid plug-in, va fi si el in centrul atentiei. De asemenea, premiera mondiala BMW Seria 4 Coupé in cadrul IAA 2013 marcheaza inceputul unui nou capitol in istoria modelelor BMW cu doua usi.

Cu arhitectura BMW LifeDrive, celula pasagerilor construita din fibra de carbon (CFRP), sasiul din aluminiu si folosind tehnologia BMW eDrive, conceputa sa furnizeze emisii zero, i3, primul model de serie al marcii BMW I, deschide orizonturile unei noi ere in mobilitate.

BMW i3 este primul automobil premium din lume conceput de la zero pentru a furniza mobilitate exclusiv electrica. Motorul electric dezvolta 125 kW/170 CP prin utilizarea puterii furnizate de un pachet de baterii litiu-ion care este montat jos, in pozitie centrala, in podeaua masinii. Asemenea celulei pasagerilor din CFRP - extrem de usoara si totusi foarte rigida -, sistemul electric de propulsie si acumulatorul sunt dezvoltate si produse de BMW Group. BMW i3 cantareste doar 1.195 kilograme (masa proprie DIN) si ofera o autonomie reala de 130 -160 de kilometri in regim de condus zilnic. Aceasta poate fi extinsa la un maximum de 300 de kilometri daca se comanda motorul cu ardere interna, cu doi cilindri, ca "range extender".

AFLA totul despre i3, primul BMW electric!

BMW i3 se bazeaza pe un tip nou de arhitectura a masinii. Conceptul LifeDrive sustine forma vizionara a automobilului, care este definita de limbajul de design independent si de nivelul generos de spatiu pentru toate cele patru locuri. O tema caracteristica marcii BMW i este preocuparea pentru dezvoltare durabila pe toata perioada de viata a automobilului, de la productie la reciclare. De exemplu, fibrele de carbon pentru celula pasagerilor sunt produse la Moses Lake, in SUA, utilizandu-se exclusiv hidroenergie, in timp ce energia necesara producerii automobilelor BMW i la uzina BMW din Leipzig este generata integral de turbinele eoliene special construite.

Concept X5 eDrive: xDrive intalneste tehnologia hibrid inovatoare

Cu ocazia IAA 2013, BMW va prezenta o modalitate noua de reducere suplimentara a consumului de combustibil si a emisiilor unui SAV (Sport Activity Vehicle). BMW Concept X5 eDrive combina placerea condusului emblematica marcii, furnizata de sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive, si ambianta luxoasa cu un concept de propulsie hibrid plug-in care ofera atributele sportive specifice BMW, capacitatea de a atinge viteze de pana la 120 km/h in regim exclusiv electric si un consum mediu in ciclul de testare EU de 3,8 l/100 km. Sistemul de propulsie al conceptului cuprinde un motor cu ardere interna cu patru cilindri, cu tehnologie TwinPower Turbo, si un electromotor de 70 kW/95 CP.

BMW Seria 4 Coupé: eleganta si performante dinamice

Adio, Seria 3 Coupé! Premiera mondiala a Seriei 4 Coupé in cadrul IAA 2013 inseamna inceputul unui nou capitol in istoria modelelor BMW cu doua usi, elegante si sportive.

Datorita proportiilor bine echilibrate, centrului de greutate dispus jos si motoarelor puternice, BMW Seria 4 Coupé are posibilitatea de a impune noi standarde in segmentul sau in ceea ce priveste estetica si dinamica. Identitatea individuala a modelului cu doua usi - subliniata de numarul "4" - este reflectata de design si de dotarea cu echipamente de cea mai buna calitate. La lansare, clientii BMW Seria 4 Coupé pot alege intre motorul cu sase cilindri si cele doua propulsoare cu patru cilindri, iar pachetele de design Sport Line, Modern Line, Luxury Line si M Sport sunt disponibile ca alternative la versiunea standard.

BMW X5 – A 3-a generatie

BMW X5 a fost primul Sports Activity Vehicle (SAV) din lume si a ramas cel mai de succes model din segment. Lansarea celei de-a treia generatii a modelului impune noi standarde in clasa in privinta placerii condusului, versatilitatii si luxului. Printre caracteristicile remarcabile ale noului BMW X5 se numara performantele sportive imbunatatite si consumul redus de combustibil, designul atractiv si optimizat aerodinamic, o reducere a masei cu pana la 90 kg fata de modelul cu aceeasi echipare din generatiile anterioare si o varietate de inovatii de la BMW ConnectedDrive.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x