Antena Căutare

Google omologheaza sistemul unei masini care se conduce singura

Google a omologat "Tranzitia unui Vehicul din Modul mixt in Modul Autonom" (Transitioning a Mixed-mode Vehicle to Autonomous Mode, eng., n.r.).



Intr-o prima faza, sistemul identifica o "cale de urmat" pe drum adica strange date pe care le trimite vehiculului spunandu-i unde poate opri, sau pur si simplu ii comanda sa inainteze 10 metri.

Un al doilea set de senzori detecteaza ceea ce se afla in jurul vehiculului, precum copacii, stalpii sau altele de pe marginea drumului.

"Vehiculele autonome pot fi utilizate pentru tururi in Millenium Parc din Chicago, spre exemplu. Masina poate fi programata sa ajunga la Cloud Gate (Silver Bean), o sculptura din Millenium Parc (...) si apoi sa se intoarca la punctul de plecare", se arata in comunicatul Google. In ultimi ani, Google a testat vehicule autonome folosind o flota de masini Toyota Prius si Audi TT.

Pana acum masinile au parcurs peste 260.000 de kilometri, dintre care peste 1.600 de km in modul autonom.

Aceasta tehnologie este un nou pas in directia potrivita catre vehiculele autonome, scrie Worldcarfans.com. Iar daca tehnologia aceasta este combinata cu Google Maps, potentialul sau devine dintr-o data foarte mare.

Antena 3
Väth ofera 680 CP pentru Mercedes C63 AMG Coupe... Top 10 cele mai reprezentative elemente de design auto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x