Antena Căutare

Laszlo Borbely: “Modificarile la taxa auto ar trebui aprobate prin ordonanta de urgenta, nu prin lege”

Modificarile la taxa auto ar trebui aprobate prin ordonanta de urgenta, nu prin proiect de lege, a declarat, miercuri, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, aratand ca actul normativ care modifica actualul sistem de taxare pentru masini ar putea intra saptamana viitoare in dezbaterea Guvernului.

Actul normativ prevede ca reducerea taxei cu circa 30% si restituirea unei diferente de bani catre proprietarii de masini deja inmatriculate in tara.

La acest moment, modificarile la taxa auto sunt propuse spre adoptare prin proiect de lege, ceea ce poate intarzia intrarea in vigoare a noilor prevederi, deoarece parlamentarii, al caror aviz este obligatoriu pentru o lege, se vor afla in vacanta in intervalul iulie-septembrie.

Potrivit ministrului Mediului, proiectul de lege mai are nevoie de avizele ministerelor Justitiei si Finantelor pentru a intra in sedinta de guvern.

Borbely a precizat ca doar la Ministerul Justitiei proiectul de lege privind taxa auto ar putea fi transformat intr-un proiect de ordonanta de urgenta.

"Dupa parerea mea ar trebui sa fie ordonanta de urgenta", a afirmat Borbely, prezent la inaugurarea primei statii de alimentare a masinilor electrice din Romania.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Foto: Intact Images

Taxa auto: Masina de epoca, cea de curse sau pentru handicapati, singurele metode de a scapa de bir. Vezi proiectul!... FOTO! Subsonic: Koenigsegg Agera R...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x