Antena Căutare

Le-a venit o idee și au creat o mașină cum n-a mai văzut România! Ce are special noul tip de Dacia!

În cursa pentru viitorul autoturism de succes, Dacia încă întârzie cu o mașină electrică. Până va fi un anunț oficial în acest sens, te poți bucura de un concept creat chiar la Pitești.

În cursa pentru viitorul autoturism de succes, Dacia încă întârzie cu o mașină electrică. Până va fi un anunț oficial în acest sens, te poți bucura de un concept creat chiar la Pitești.

Conform lui Jean Christophe Kugler, președinte Dacia pe Europa, compania ia în calcul dezvoltarea unui model electric și prețul va fi cel mai important. În octombrie 2017, când a făcut aceste declarații, nu a oferit mai multe detalii. Mașinile, sau primele planuri mai serioase, sunt așteptate în 2018. Până atunci, Dănuţ Gabriel Marinescu, director Centrul de Cercetare Ingineria Automobilului de la Universitatea Piteşti, a venit cu un concept cel puțin interesant.

Zăpada galbenă pe care să n-o mănânci! Au văzut-o în Galați și au rămas fără cuvinte!

El a conceput o mașină electrică, denumită Sandero Electron. Partea și mai frumoasă e că a inclus pe această Dacia electrică un sistem de încărcare wireless. Conceptul a fost dezvoltat în colaborare cu Renault Technologie Roumanie în cadrul unui acord de parteneriat. Marinescu a coordonat echipa care s-a ocupat de Dacia electrică.

Misterul despre cel mai mare hacker român a fost aflat! Cine e cu adevărat omul care a speriat America!

„Vehiculul electric este construit pe un autoturism Dacia Sandero Stepway, prin înlocuirea sistemului clasic de propulsie cu un nou sistem electric (AMBRA) conceput în laboratorul «Sisteme alternative de propulsie – Vehicule electrice şi Hibride» din cadrul centrului. Propulsarea vehiculului este realizată de un motor asincron cu puterea maximă de 32 kW, alimentat de la o baterie litiu-ion cu o tensiune de 250 V”, a explicat acesta pentru Adevărul.

Vezi ce mai are special masina creata la Pitesti

Vestea pe care toţi ŞOFERII trebuie să o afle. Vom spune "Adio!" maşinilor pe motorină şi benzină. Anunţul făc... FOTO. DACIA care sperie cei mai mari producători de maşini. Cât ar costa noul model de LUX şi cu ce vine echipat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x