Antena Căutare

Legendarul Jaguar E-Type aniverseaza 50 de ani

Jaguar E-Type sarbatoreste anul acesta, in cadrul festivalului Goodwood Festival of Speed, o varsta onorabila de 50 de ani.

Cu toate ca se incadreaza in categoria "bunicuta", iubitorii de masini profita de orice ocazie pentru a o aduce in discutie. De ce? Pentru ca fara doar si poate, este cel mai puternic sex-simbol auto. Cand a aparut, insusi Enzo Ferrari a afirmat ca "este cea mai frumoasa masina construita vreodata". Noi suntem intru totul de acord cu afirmatia.

Dupa succesul competitional al lui D-Type, Jaguar a decis sa creeze o masina sport de strada, care sa inlocuiasca XK150. Englezii s-au pus pe treaba si in 1957 au testat conceptul E1A.

Masina avea o caroserie monococa din aluminiu, suspensie independenta pe spate si motor de pe XK. Nu a fost facuta publica, iar in final a fost distrusa. Prototipului E2A, aparut in 1960, ii fusese prezisa aceeasi soarta, dupa ce testarile s-ar fi terminat, dar in final a intrat pe mana unui colectionar.

Tot articolul, in TOP GEAR

Fisker a produs primul Karma... Tuning: Noul BMW Seria 6, capturat de Hamann Motorports...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x