Antena Căutare

Masina Anului 2011: Nissan Leaf. Dacia Duster, pe locul sapte!

Concursul Masina Anului 2011 a fost castigat, in premiera, de o masina electrica. Nissan Leaf s-a impus fara drept de apel in fata adversarilor directi, acumuland 257 de puncte. Pe locul doi s-a clasat Alfa Romeo Giulietta, cu 248 de puncte, iar pe trei Opel/Vauxhall Meriva, cu 244 puncte.

Dacia Duster, primul automobil romaneasc calificat in finala "Car of the Year", nu a reusit sa acumuleze decat 132 de puncte de la cei 58 de membri ai juriului.

"Ma surprinde rezultatul obtinut de Duster. Ma asteptam sa se claseze intre primele trei locuri. Punctajul slab cu care a cotata masina romaneasca il pun pe seama accentelor patriotice ale juriului. De exemplu, italienii sau germanii nu ar vota in favoarea unei marci alta decat cea sau cele din tara lor", a declarat Dan Vardie, singurul roman din juriul Car of The Year 2011

Calificarea SUV-ului romanesc printre cele sapte finaliste ale concursului reprezinta insa un pas deosebit de important pentru Dacia.

Locul patru in concurs i-a revenit Ford-lui C-Max/Grand C-Max (224 puncte), iar pe urmatoarele pozitii s-au clasat Citroën-ul C3/DS3 (175 puncte) si Volvo-ul S60/V60 (145 puncte).

In 2010, titlul "Masina Anului" a fost castigat de Volkswagen-ul Polo.

BMW X5 facelift, premium veritabil... VIDEO! Piata auto din SUA da semne de revenire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x