Antena Căutare

Masina timpului - Vezi ce vei putea face de la volan in viitor!

In curand, soferii vor putea plati cu cheia de la masina cumparaturile. Vor putea rezerva o camera la hotel si deschide usa camerei cu aceeasi cheie...

Fiecare constructor auto pregateste tehnologia viitorului. BMW a implementat deja in Germania, la masinile sale, conexiunea la internet prin interfata multimedia iDrive Controller. Acum vorbim despre ultimele informatii despre trafic, de apelul de urgenta, de accesarea e-mail-ului sau conexiuni catre telefoane mobile si playere audio.

In viitor, bavarezii vor sa creeze tot confortul la bordul unui BMW. Iti vei putea plati cumparaturile cu cheia masinii. Poti rezerva o camera de hotel cu aceeasi cheie, deschizi usa camerei de hotel tot cu cheia, iar daca traficul este aglomerat, masina te anunta si poti opta pentru o calatorie cu trenul. Nu trebuie sa-ti cumperi bilet inainte. Te sui in tren si platesti tot cu cheia.

La capitolul siguranta, BMW lucreaza. Soferului ii va fi oferit mai mult timp de reactie in situatiile critice pentru a evita situatii neprevazute, accidente sau le diminueze consecintele. Germanii s-au gindit si la situatiile in care soferul sufera un atac de cord. Masina preia controlul, iar un apel de urgenta catre serviciul de ambulanta este trimis automat.

Cheia viitorului

In prezent, cheia este folosita la inchiderea sau deschiderea masinii. Mai sint chei care stocheaza date despre vehicul: kilometraj, nivelul carburantului sau al bateriei. Rolul cheii va deveni infinit mai important de acum inainte in activitatile de zi cu zi.

Cheia este capabila sa stocheze bilete pentru transportul in comun, dar si informatii despre masina. Poate fi folosita ca si modalitate de plata si poate deschide camere la hotel.

Totul este posibil datorita interfetei NFC (Near Field Comunication). Aceasta comunica prin wireless si are o raza de actiune de 10 centimetri.

Bilet de tren cu cheia

In cazul in care navigatia masinii detecteaza aglomeratii urbane, clientul BMW poate folosi functia "Key Ticketing" pentru a cumpara un bilet pentru mijloc de transport in comun sau tren direct din masina, fara a se deplasa la casa de bilete. El isi va alege destinatia prin iDrive Controller, interfata multimedia cu conexiune la internet dispusa pe consola centrala a masinii, confirmind tranzactia care se realizeaza prin intermediul conexiunii BMW-online. Masina transfera automat biletul in cheia clientului prin banda radio UHF.

Platesti cu cheia la magazin

Nu iti mai trebuie card la cumparaturi, cheia poate juca rolul unei carti de credit! Suporta plati mici de pina la 25 de euro. Pot fi platite si sume mai mari, dar acestea necesita operatiile uzuale, introducerea codului pin.

Tot articolul, in Gazeta Sporturilor

Romanii ar putea revolutiona industria auto!... Salonul Auto de la Shanghai, din culise...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x