Antena Căutare

Maşinile cu motor diesel vor fi istorie. La ce trebuie să se aștepte proprietarii ce dețin astfel de autoturisme

Șoferii care conduc mașini cu motoare diesel au motiv de îngrijorare, asta pentru că astfel de autoturisme au fost deja interzise în mai multe orașe din Europa. În plus, Comisarul european pentru piaţă internă şi industrie crede că în câţiva ani, mașinile de acest tip vor fi istorie pe străzi.

Șoferii care conduc mașini cu motoare diesel au motiv de îngrijorare, asta pentru că astfel de autoturisme au fost deja interzise în mai multe orașe din Europa. În plus, Comisarul european pentru piaţă internă şi industrie crede că în câţiva ani, mașinile de acest tip vor fi istorie pe străzi.

Mai multe capitale din Europa, printre care Roma, Madrid sau Atena, au anunțat deja că iau măsuri pentru a interzice circulaţia autovehiculelor pe motorină. Capitala Italiei va fi "curățată" cel târziu din 2024, iar în anul următor se va aplica o măsură similară în Madrid şi Atena.

"S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot", a precizat comisarul european pentru piaţă internă şi industrie.

Comisarul european mai susține că țări precum România, Polonia și Slovacia ar trebui să crească numărul recall-urilor auto la mașinile care au emisii extrem de mari de NOx.

CNAIR închide trei sectoare de drum, vineri şi sâmbătă, pentru Raliul Argeşului... Şoferii din Chișinău, prinşi băuți la volan, spală cadavre şi participă la autopsie pentru a-și recupera permisul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x