Antena Căutare

Masinile propulsate de motoare cu aburi - pasiunea lui Jay Leno

Cand ai in garaj peste 200 de vehicule, dintre care 100 sunt masini, e clar ca nu este vorba de o simpla pasiune, ci de refuzul de a lasa colectia de jucarii la locul ei, in copilarie.

Jay Leno nu se multumeste doar cu ultimele aparitii din industrie, ci este cunoscut si pentru placerea de a conduce genul de masini de care unii dintre noi abia au auzit: cele propulaste de motoare cu aburi.

Asa cum a marturisit de curand intr-un interviu, Jay nu s-a putut abtine, asa ca, intr-una din plimbarile pe care le facea pe o sosea, cu un Stanley Steamer, vehicul cu aburi, din 1912, a apasat cam tare pedala de acceleratie, daca putem spune asa. Rezultatul a fost unul incredibil pentru zilele noastre, masina atingand viteza de 120 de km/h. Probabil ca la inceputul secolului, cand fost produsa masina, performanta ar fi fost demna de un record modial, care ar fi rezistat neatins, mult timp.

Din pacate, pe atunci cu existau nici oameni ca Jay Leno si nici drumuri precum nesfarsitele fasii de asfalt din S.U.A. Si tot din pacate, efortul vedetei nu a fost deloc apreciat de politisti, care nu au ezitat sa-i aplice amenda corespunzatoare. Se dovedeste, astfel, ca o masina veche si o vedeta cunoscuta international nu sunt suficiente intotdeauna pentru a "aburi" vigilenta politiei de peste Ocean.

sursa: topgear.ro

Articolul continuă după reclamă

foto: bruceatkinson.com

918 Spyder - un hibrid feroce, marca Porsche... VIDEO! Audi A7 Sportback...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x