Antena Căutare

Mazda MX-5, cel mai bine vandut roadster din toate timpurile

Cand ai doar 21 de ani, nu ar prea exista motive pentru care cineva sa te poata crede expert. Ei bine, nu este si cazul Mazdei MX-5, care desi nu are aceleasi jucarii pe care le etaleaza SLK, Z4 sau TT, nici nu pae sa-si faca vreo problema, in legatura cu asta. Chiar daca nu are loc in gasca baietilor rai, roadsterul japonez si-a gasit pana acum nu mai putin de 900.000 de fani, care nu s-au putut abitine pana nu au luat una acasa? Sau erau doar fane? In fine, nu mai conteaza asta, atunci cand poti privi toate cabrioletele din varful unei ierarhii bine intocmite: cea a vanzarilor.

Aparut in 1989, ca o reeditare a simplitatii roadsterelor britanice de odinioara, Mazda MX-5 s-a vrut a fi, inca de la inceput, o masina redusa la esential: sofer, motor si cerul de deasupra.

Chiar daca glumele proaste au curs, de-a lungul anilor, iar micuta Mazda nu a capatat niciodata destula forta incat sa provoace pe nimeni la duel, cererea de pe piata i-a stimulat pe japonezi sa ofere trei generatii si cateva facelifturi.

Exemplarul cu numarul 900.000 tocmai a parasit linia de asamblare de la Hiroshima, vopsit in visiniu si purtand inscriptia "thank you". Japonezii si politetea lor enervanta...

Sursa: TOP GEAR

Noua KIA Rio - Silueta europeano-coreeana... FOTO! Noul Peugeot 308 - Leul isi schimba naravul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x