Antena Căutare

MINI, din nou la Campionatul Mondial de Raliuri

Pentru cei nostalgici, care inca isi mai aduc aminte de cele patru victorii consecutive pe care MINI le-a obtinut intre 1964 si 1967 in Raliul de la Monte Carlo, stirea care urmeaza este una cu adevarat fericita.

Marca britanica va intra din nou in Campionatul Mondial de Raliuri, incepand chiar de anul viitor. Masina folosita pentru competitie va fi noul crossover Countryman, fapt ce ar putea sa-i nemultumeasca pe puristi.

Chiar si asa, abia asteptam sa vedem cum se va descurca masina in fata unor rivali consacrati, precum Subaru, Ford sau Citroen. Pentru a fi siguri ca au sanse egale in fata concurentilor, britanicii au apelat la ajutorul celor de la BMW Motorsport, care le vor oferi un motor turbo de 1.6 litri, in patru cilindri.

Propulsorul a fost elaborat astfel incat sa corespunda cu standardele FIA Super 2000. De asemenea, specialistii de la Prodrive vor avea o contributie decisiva la elaborarea noului bolid, asa ca nu prea e loc de ingrijorare, in privinta capacitatilor lui Countryman WRC.

Desi debutul echipei oficiale va avea loc in 2011, aceasta va putea finaliza un sezon competitional, abia in anul 2012. Vestea buna, pentru acei fani ai marcii care nu se vor putea abtine doar cu privitul, este aceea ca orice echipa privata va avea acces la MINI-ul de raliuri. Primele teste vor avea loc incepand cu toamna acestui an, ceea ce arata ca britanicii au fost destul de harnici cu proiectarea masinii.

sursa: topgear.ro

foto: pistonheads.com

VIDEO! Lamborghini si Koenigsegg CCXR, amendate pentru parcare neregulamentara... VIDEO! Toyota FT-86, noul model coupe japonez gata in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x