Antena Căutare

Mitsubishi Motors a lansat i-MiEV in Europa

Constructorul auto japonez Mitsubishi Motors a anuntat ca a inceput sa puna in vanzare automobilul electric i-MiEV in 15 tari europene, informeaza AFP.



Pana in prezent, constructorul nipon a livrat in Europa aproximativ 2.500 de masini i-MiEV si de modele fabricate pentru constructorul francez PSA, aceste variante ale aceluiasi vehicul urmand sa fie comercializate sub numele de iOn pentru Peugeot si de C-ZERO pentru Citroen.

Mitsubishi urmareste sa vanda, pana in luna martie, un total de 5.000 de automobile electrice in strainatate, in acest numar fiind incluse si cele fabricate pentru PSA. Intr-o prima faza, i-MiEV va fi comercializat in 15 tari europene, in special in Germania, in Marea Britanie si in Franta, si va fi propus in alte patru tari de pe continent.

i-MiEV poate fi reincarcat la o priza simpla din acelasi sector sau la o borna rapida adaptata, bateria sa oferind o autonomie de 150 km in conditii optime de circulatie.

Mitsubishi Motors si PSA colaboreaza in mai multe sectoare ale acestui domeniu, astfel ca, in afara de eforturile comune depuse pentru i-MiEV, cei doi constructori mai elaboreaza si o versiune electrica a modelelor utilitare usoare Partner de la Peugeot si Berlingo de la Citroen.

Cele doua marci franceze spera ca, pana la sfarsitul acestui an, sa vanda intre 3.500 si 4.000 de astfel de vehicule si alte 9.000 in 2012, numarul total urmand sa ajunga la 50.000 pana in 2015.

Foto: popsci.com

Intrarea in Calarasi, blocata de soferi ce protesteaza fata de pretul benzinei... DEKRA 2011: Vezi TOP-ul celor mai fiabile masini!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x