Antena Căutare

Noua KIA Rio - Silueta europeano-coreeana

Kia Motors Corporation a prezentat primele fotografii oficiale ale noii generatii Kia Rio. Noul model va fi disponibil in Europa in doua versiuni de caroserie: in 3 si 5 usi. Premiera va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, din martie.

In materie de design, „noul Rio combina finetea europeana cu condimentul coreean pentru a crea un limbaj al formei care comunica stralucire latina", potrivit oficialilor coreeni.

Noul Rio are un ampatament marit cu 70 mm (la 2.570 mm) si un portbagaj extins la 292 litri (hatchback) si la 390 litri (sedan). Schimbarile dimensiunilor exterioare includ: +55 mm (lungime totala), -15 mm (inaltime) si +25 mm (latime).

Noul vehicul de segment B de la Kia va fi propulsat de o gama de motoare economice pe benzina si diesel, cu emisii scazute de CO2. Printre acestea se numara un diesel de 1.1 l si 70 CP, cu emisii de 85 g/km. Un motor absolut nou de 1.2-litri Turbo Gasoline Direct Injection (GDI) va fi de asemenea disponibil din 2012.

"Acest model nou este un mare pas inainte. Rio a avut intotdeauna succes, iar aceasta versiune este o masina atragatoare, pe care oamenii vor vrea sa o cumpere pentru aspect", a declarat Soon-Nam Lee, director de Marketing la Kia Motors Corporation.

De la lansarea sa in 2005, vanzarile globale ale actualei generatii de Rio au totalizat peste 860.000 de unitati.

Rio este pe locul trei in vanzarile la export ale Kia Motors pe 2010, cu peste 219.000 unitati vandute.

FOTO! Renault Captur Concept - Un design periculos de curbat... Mazda MX-5, cel mai bine vandut roadster din toate timpurile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x