Antena Căutare

Noul Citroen C4: 5 stele de siguranta Euro NCAP

Noul model de clasa compacta al constructorului francez Citroen, C4, a obtinut cinci stele in cadrul testelor de siguranta Euro NCAP. Cu un scor de 97% in ceea ce priveste sistemele de asistenta, acesta devine cel mai bun rezultat pentru un sedan compact.

Rezultatul obtinut de noul Citroen C4 se datoreaza proiectarii riguroase dar si sistemelor de siguranta pasiva si activa, prezente in echiparea de baza, cum ar fi sistemul de distributie electronica a fortei de franare (EBD), asistenta la franarea de urgenta (AFU) si sistemul de control inteligent al tractiunii, asociat ESP-ului. Totodata, C4 dispune de 6 airbag-uri in echiparea standard (sofer, pasager fata, laterale si cortina).

VEZI aici rezultatele complete ale testului Euro NCAP!

Noul Citroen C4 nu este singurul model care a obtinut cea mai buna nota in ceea ce priveste sistemele de asistenta la condus. Dar isi depaseste concurentii oferind o serie de sisteme inovatoare si inteligente, care asigura soferului si pasagerilor siguranta deplina:

- sistemul cu ultra-sunete de monitorizare a unghiului mort, unic pe piata. Aceasta functie inovatoare il informeaza pe conducatorul auto de prezenta unui vehicul in unghiurile moarte printr-un LED portocaliu plasat in coltul oglinzii retrovizoare.

- cruise control cu limitator de viteza programabil. Conducatorul auto poate memora pana la 5 viteze de referinta si le poate utiliza cu usurinta cand limitarile de viteza se succeda pe parcursul traseului sau.

- noul sistem innovator Citroen eTouch. O intreaga gama de sisteme poate fi regasita la bordul acestui model cum ar fi apelurile de urgenta si asistenta localizata (in functie de tara), doua servicii gratuite si disponibile 24h/24, 7z/7 cu ajutorul unui card SIM integrat, care asigura o localizare precisa si o interventie rapida in cazul unui incident sau atunci cand sunteti victima sau martorul unui accident.

Mazda2 cu facelift - prezentata la Paris in premiera europeana... Fisker Karma: Electricitatea e chiar sexy...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x