Antena Căutare

Noul Renault Clio are “Volan de Aur”

Fuego coupe (1980), Renault 9 (1981), Renault 25 (1984), Clio (1990), a 2-a generatie Espace (1991), Renault 19 (1992), a 3-a si a 4-a generatie Espace (1997 si 2002), Scenic (2009) si, recent, Noul Clio (2012). Toate aceste modele Renault au ceva in comun: au castigat trofeul “Volanul de Aur”, editia europeana, un premiu acordat de revistele germane BILD am SONNTAG si AutoBILD.

Noul Clio a fost lansat in cadrul “Mondialului Automobilului” de la Paris, din aceasta toamna, si a fost considerata “Cea mai buna masina de serie de la Salon” de de postul de radio RTL si de revista Auto Plus. Iar acum, juriul format din cei 73 de milioane de cititori ai BILD am SONNTAG si AutoBILD, jurnalisti specializati, piloti si celebritati, i-a acordat “Volanul de Aur”.

La cea de-a 37-a editie a sa, trofeul a reunit 44 de concurenti grupati in sase categorii. Castigatorii din categoriile coupe-uri/decapotabile au fost desemnati direct de catre cititori. Iar la celelalte patru categorii, votul final a fost precedat de teste ale celor cinci masini finaliste, efectuate de un juriu constituit din personalitati si piloti, pe circuitul de la Balocco, Italia. Pe lista pilotilor de incercare s-au aflat nume sonore din lumea sporturilor auto: Mattias Ekstrom, Hans-Joachim Stuck, Walter Rohrl, Christina Surer si Vanina Ickx, carora li s-au alaturat redactorii sefi ai publicatiilor auto europene din trustul AutoBILD. In “sprijinul” lor au venit vedete din lumea divertismentului si a sportului printre care Franz Beckenbauer si Boris Becker.

Noul Clio este primul model din gama constructorului francez care concretizeaza noua identitate Renault in materie de design: logo-ul bine evidentiat, linii curbe seducatoare si o silueta rafinata a caroseriei. Atractivitatea hatchback-ului compact este sporita de gama de motoare, caracterizata printr-o cilindree mai redusa ce conduce la o diminuare cu pana la 20% a consumului comparativ cu generatiile anterioare.

Versiunea cu cele mai scazute emisii de CO2 a noului motor turbo cu trei cilindri ENERGY TCe 90 consuma doar 4,3 l/100 km, nivelul emisiilor fiind de 99 grame CO2/km. La capitolul diesel, Noul Clio dotat cu motorul ENERGY dCi 90 eco2 atinge un consum redus record in categoria sa, cu numai 3,2 l/100 km, respectiv emisii de 83 grame CO2/km.

De asemenea, cele 5 stele obtinute la crash-testele EuroNCAP fac din noul Clio si o referinta in materie de siguranta pasiva, cu cea mai buna nota obtinuta pe segmentul citadinelor la 3 din cele 4 criterii.

Comparativ TopGear: Focus ST vs. Megane RS vs. Golf GTI vs. Astra OPC... Cat va costa Noul Logan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x