Antena Căutare

Noutatile BMW la Salonul Auto de la Paris 2012

"Mondialul automobilului" de la Paris 2012 isi va deschide portile pentru presa de specialitate pe 27 septembrie si pentru publicul larg, pe 29. In cadrul editiei din acest an a celui mai mare salon european, BMW ataca aproape pe toate planurile, cu trei studii fascinante, Seria 1 "4x4" (xDrive), un scooter electric si multe alte inovatii.

BMW Concept Active Tourer: Primul monovolum bavarez

Salonul Auto de la Paris 2012 marcheaza premiera BMW Concept Active Tourer, care ofera o avanpremiera a inovatiilor ce vor apare in segmentul compact premium. Cu acest studiu, BMW demonstreaza solutii revolutionare in ceea ce priveste interiorul si conceptul de transmisie. Acesta din urma dispune de o combinatie noua intre confort si functionalitate, pe de-o parte, si performante dinamice si stil, de cealalta parte: o transmisie hibrid plug-in asigura cel mai inalt nivel de eficienta.

Cu o lungime exterioara de 4.350 milimetri, proportii sportive si linii emblematice, conceptul aduce atractia estetica specifica BMW intr-un alt segment auto. Pozitia ridicata a scaunelor, spatiul generos pentru conducator si pasageri si portbagajul extensibil flexibil sunt aspecte definitorii pentru interiorul BMW Concept Active Tourer. Acesta combina functionalitatea versatila cu confortul deosebit al calatoriei, toate in cadrul unei ambiante de calitate a automobilului premium. O versiune speciala a conceptului BMW eDrive se ocupa de aspectele dinamice care constituie caracterul studiului. Sistemul cuprinde un motor cu trei cilindri, pe benzina, si un electromotor sincron, care genereaza o putere totala de 140 kW/190 CP si accelereaza BMW Concept Active Tourer de la 0 la 100 km/h in mai putin de opt secunde. Automobilul are un consum mediu sub 2,5 l/100km si emisii CO2 mai mici de 60 g/km. Acumulatorul litiu-ion al acestui hibrid plug-in poate fi reincarcat de la o sursa conventionala. Iar capacitatea bateriei permite o autonomie de peste 30 de kilometri atunci cand se ruleaza in regim exclusiv electric.

BMW Seria 1 cu xDrive

Sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive este introdus in premiera pe BMW Seria 1. Cele doua variante prezentate pentru lansarea pe piata sunt BMW 120d xDrive si BMW M 135i xDrive.

De asemenea, Parisul este locul unde intra in gama entry-level-ul diesel BMW 114d. Motorul cu patru cilindri, de 1,6 litri si cu tehnologie TwinPower Turbo, dezvolta o putere de 70 kW/95 CP, consumul mediu mixt fiind de 4,1-4,3 l/100 km. Aceasta inseamna ca acum sunt disponibile cinci motoare pe benzina si sase versiuni diesel pentru noul BMW Seria 1 cu cinci usi si pentru noul BMW Seria 1 cu trei usi, propulsoare care combina placerea condusului specifica marcii cu o eficienta exemplara.

Noutatile prezentate pentru noul BMW Seria 1 vor fi disponibile si in Romania pana la sfarsitul acestui an.

BMW i3 Concept - Tehnologie "BIO"

BMW i3 anunta o noua era a constructiei auto, nu numai datorita transmisiei pur electrice si a celulei pasagerilor din CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon): designul interior este orientat constant spre dezvoltare durabila. Noua versiune BMW i3 Concept, prezentata la Salonul Auto de la Paris 2012, reflecta acest lucru cu claritate. De exemplu, lemnul de eucalipt utilizat pentru panoul de instrumente provine dintr-o plantatie cu dezvoltare durabila din Europa, care este tratata exclusiv cu substante naturale. Pielea de calitate a scaunelor are o consistenta fina a suprafetei datorita procesarii cu agenti de argasire extrasi din frunze de maslin. In plus, parti ale tabloului de bord si ale ornamentelor usilor sunt realizate din tesatura de lana naturala.

C evolution - Prototipul unui scuter electric agil

BMW Motorrad reactioneaza la provocarile cu care se confrunta mobilitatea urbana a viitorului prin lansarea unor concepte inovatoare. Scooter-ul BMW C evolution dispune de o transmisie electrica ce produce performante de nivelul unui maxiscuter cu motor conventional cu ardere interna. Cu o putere continua de 11 kW si un maxim de 35 kW, electromotorul racit cu lichid furnizeaza conditiile perfecte pentru placerea superioara a condusului in acest segment. In plus, acumulatorul compact permite o autonomie de peste 100 de kilometri si poate fi reincarcat fie la o sursa casnica de energie, fie la o statie publica de alimentare.

Noul Seria 7, in premiera europeana

Printre punctele de atractie ale "Mondialului" de anul acesta se numara si premiera europeana a noului BMW Seria 7. "Nava-amiral" este prezentata cu un design exterior si interior modificat selectiv. Cea mai interesanta particularitate de ordin vizual este reprezentata de farurile LED (optionale), amplasate de fiecare parte a grilei radiatorului, care si ea a fost revizuita discret. In interior, experienta calatoriei a fost imbunatatita prin utilizarea unor materiale noi si a unui confort acustic optimizat suplimentar. Afisajul multifunctional al instrumentelor, graficele tridimensionale ale Control Display si sistemul de sunet Bang & Olufsen High-End Surround sunt cateva dintre dotarile care ofera o placere mai intensa a condusului.

Limuzina dispune si de evolutii semnificative in privinta tehnologiei transmisiei. Toate modelele sunt echipate standard cu transmisia automata cu opt trepte, iar consumul si emisiile noului BMW Seria 7 au fost reduse cu pana la 25%, in functie de motorizare. Functia automata Start-Stop, generarea energiei la franare si a doua generatie a comutatorului Driving Experience, cu mod ECO PRO si functia de coasting (rulare libera) sunt dotari care ofera o economie suplimentara. Suspensia optimizata si servodirectia electromecanica pentru toate modelele cu tractiune spate ridica nivelul de confort al calatoriei la un nou nivel. Acum, suspensia pneumatica cu autonivelare pe puntea spate este disponibila standard la toate modelele.

In privinta motorizarilor, cea mai spectaculoasa dotare o reprezinta cel mai puternic motor diesel din lume, cu sase cilindri dispusi in linie, care echipeaza noul BMW 750d xDrive. Echipat cu trei turbocompresoare, motorul genereaza o putere maxima de 280 kW/381 CP si accelereaza limuzina in 4,9 secunde pana la "suta".

BMW ConnectedDrive: inovatii pentru mobilitate in retea

Suplimentarea continua a gamei de functii BMW ConnectedDrive a permis constructorului de automobile premium din München sa-si consolideze pozitia de lider in conectarea conducatorului, a automobilului si a lumii exterioare. De aceasta data o face prin adaugarea sistemelor de asistenta a conducatorului si a serviciilor de mobilitate. La noua generatie a sistemului de navigatie Professional, graficele tridimensionale in combinatie cu functii suplimentare si un concept optimizat de afisare si operare asigura cel mai inalt nivel de confort al calatoriei. Noua functie de dictare cu transcriere "speech-to-text" permite conducatorului sa scrie mesaje e-mail si text prin intermediul comenzilor vocale. Totodata, BMW Car Hotspot LTE (4G) stabileste noi standarde pentru conectarea mobila cu internetul: BMW este primul constructor auto din lume care ofera aceasta tehnologie pentru toate modelele sale.

Caldura transformata in electricitate cu ajutorul nanoparticulelor: Un nou material ar putea revolutiona industria auto... Probleme cu transmisia: GM cheama in service 426.000 de masini in SUA ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x