Antena Căutare

Opel Calibra reloaded

Calibra, numele coupe-ului cu design nemuritor, dezvoltat pe baza Opel-ului Vectra A din anii 1990, are mari sanse sa revina in gama constructorului german din 2013. Sau, cel putin asa spun gurile rele... De aceasta data insa, arhitectura masinii va fi dramatic influentata de "limbajul" folosit de Insignia.

Istoria se repeta. In anii '90, dupa succesul primei generatii Vectra, Opel a resuscitat spiritul legendarului model Manta si a scos la rampa coupe-ul Calibra. Design-ul revolutionar si performantele masinii (Calibra Turbo dispunea de tractiune integrala si peste 200 CP!!!) au starnit adrenalina pasionatilor, numele Calibra generand si acum zambete de satisfactie.

Cum "epoca Vectra" a apus iar Insignia face acum legea, acumuland premii peste premii, constructorul din Russelsheim se pare ca a decis sa refoloseasca reteta succesului. Concret, anul trecut, la Salonul Auto de la Paris, Opel a testat reactia publicului prezentand GTC Concept, un coupe cu patru locuri dezvoltat pe baza lui Insignia. Iar de curand, surse apropiate casei germane au afirmat ca lucrurile au avansat, noul coupe fiind planificat sa iasa pe piata in 2013.

Numele "Calibra" nu este sigur. De ce nu, o varianta ar putea-o constitui "Manta"!? Sau, chiar, o denumire complet noua, asa cum a fost Insignia. Pana sa avem o confirmare in acest sens insa, trebuie spus ca noul coupe are toate premisele sa duca mai departe spiritul Calibra.

Platforma Opel-ului Insignia dispune si de tractiune integrala si de motorizari performante, propulsorul V6 supraalimentat, de 2.8 litri, ce echipeaza versiunea OPC ajungand pana la 321 CP si un cuplu maxim de 435 Nm. Iar design-ul GTC Concept, chiar daca nu va fi preluat in intregime, are suficiente resurse sa calce pe urmele Calibrei.

Preview Concorso d'Eleganza - super show de masini... Porsche 911 pentru 60 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x