Antena Căutare

(P) Transportul rutier. O piață de o importanță vitală

Comerțul internațional devine din ce în ce mai important pentru economia multor țări, lucru care determină creșterea achizițiilor și vânzării tuturor tipurilor de mijloace de transport pentru a răspunde acestei nevoi tot mai mari de circulație a mărfurilor.

(P) Transportul rutier. O piață de o importanță vitală
Transportul rutier. O piață de o importanță vitală

Deși pentru comerțul internațional și intercontinental cea mai comună modalitate este de a transporta mărfurile în mijloace de transport precum nave sau avioane, adevărul este că odată ce ating pământul, cel mai frecvent mod de a le transporta pentru a ajunge la destinația finală este prin transportul rutier cu tot felul de camioane.

Folosirea camioanelor pentru transportul de mărfuri este ceva elementar și care astăzi practic nu are o alternativă la fel de eficientă și profitabilă din punct de vedere economic, întrucât alte opțiuni precum transportul de mărfuri cu trenul sunt mai limitate. De aceea, atât companiile mari, cât și profesioniștii independenți din transport activează piața de cumpărare și vânzare de camioane, deoarece necesitatea de a avea camioane în stare bună pentru a satisface această cerere este inevitabilă.

Achiziția, vânzarea de camioane și actualizarea parcului auto a multor companii și liber profesioniști face ca aceste camioane să fie din ce în ce mai versatile și mai moderne, și sunt adaptate și pentru transportul oricărui tip de marfă, deoarece există zeci de tipuri de camioane cu caracteristici proprii. Alegerea camionului potrivit este un element cheie atunci când este necesar importul sau exportul de mărfuri. Fiecare produs are caracteristici și condiții de livrare specifice, motiv pentru care este nevoie de un studiu prealabil și cunoașterea detaliată a acestora pentru a lua decizia corectă.

Selectarea mijlocului de transport care se potrivește cel mai bine modelului dvs. de afaceri vă va permite să creșteți valoarea percepută de clientul final, deoarece veți putea determina aspecte atât de importante precum prețul și termenele de livrare.

Care sunt factorii care influențează selecția transportului?

Costurile. Costurile sunt de obicei cel mai mare factor determinant în luarea deciziilor. Dacă prioritatea este ca acestea să nu fie foarte mari sau ca produsul să nu se scumpească, transportul rutier este cel indicat. Totuși, trebuie avut în vedere că, în unele cazuri prețul poate crește din cauza unor factori precum taxele de drum sau combustibilul. Transportul maritim și aerian au costuri de infrastructură mult mai mari decât transportul terestru, dar variabilele lor sunt mai mici.

Rapiditate. Transportul terestru oferă ușurință în încărcare și descărcare, și eficiență pe distanțe scurte și medii. Mai ales pentru servicii urgente pe o rază de aproximativ 2.500 de kilometri. Totuși, când vorbim de distanțe mai mari, transportul aerian este cel mai potrivit.

Există și varianta multimodală, ce permite combinarea acelor mijloace de transport care fac ca marfa să ajungă mai repede la destinație.

Capacitate. În ciuda camioanelor care există astăzi, când vorbim de capacitate, căile ferate și transportul maritim au cea mai mare capacitate de încărcare. Ținând cont de acest factor, multimodalul nu este cel mai potrivit, pentru că nu este ușor să schimbi marfa de la un transport la altul.

Tipul de marfă. Multe produse sau materiale, datorită caracteristicilor lor, pot fi transportate doar în anumite mijloace de transport. Greutatea sau volumul acestora determină în mare măsură ce mediu este mai indicat.

Transportul rutier este cel care oferă cele mai multe posibilități, întrucât are diferite tipuri de remorci în funcție de marfa ce urmează a fi transportată. Pe de altă parte, transportul feroviar și maritim nu au această versatilitate. Mai mult, aerul este esențial atunci când produsele sunt perisabile și necesită un transfer rapid.

Anteprenorii din acest domeniu înțeleg că transportul de volume mari necesită o flotă mare, variată și modernă. Din acest motiv, oferă camioane de vânzare, care au tehnologie de ultimă oră în ceea ce privește durabilitatea și siguranța rutieră. În plus, menținin echilibrul între viteza de livrare și protecția încărcăturii, căutând eficiența operațională în fiecare pas pe care îl face pentru a oferi un serviciu cu costuri reduse care să răspundă nevoilor clienților săi.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x