Antena Căutare

Peugeot 308 second-hand: preț, păreri ale utilizatorilor și experților

Constructorii de la Peugeot au oferit clienților mărcii o gama de motorizări variată, excelând în piața auto din Europa cu motoare economice și cu o aerodinamică de înaltă clasă, aspect extrem de relevante și pentru cei care iau în calcul achiziționarea lui Peugeot 308 second-hand. Consumă puțin, este o mașină spațioasă și elegantă si are dotări destul de multe, inclusiv pe versiunile mai vechi.

Constructorii de la Peugeot au oferit clienților mărcii o gama de motorizări variată, excelând în piața auto din Europa cu motoare economice și cu o aerodinamică de înaltă clasă, aspect extrem de relevante și pentru cei care iau în calcul achiziționarea lui Peugeot 308 second-hand. Consumă puțin, este o mașină spațioasă și elegantă si are dotări destul de multe, inclusiv pe versiunile mai vechi.

Dacă iei în calcul achiziționarea unei mașini second-hand, Peugeot 308 poate fi o variantă de luat în calcul din câteva considerente pe care ți le prezentăm mai jos:

Peugeot 308, apreciat pentru consumul mic

Cu multe optimizări și cu variante facelift, Peugeot 308 a cunoscut modificări din numeroase puncta de vedere, ca design exterior, ca îmbunătățiri pe partea electrică, însă la nivel de consum a rămas la fel. Motorizările sale diesel sunt cele mai apreciate de șoferii care căută cu tot dinadinsul un consum mic pentru mașina lor. Peugeot 308 s-a remarcat încă de la prima variantă apărută pe piață cu motorul 1.6 HDi, al cărui consum mixt nu depășea valoarea de 5 litri/100 km, ceea ce i-a oferit mărcii franceze un mare plus la revânzare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care îți poți lua acest Peugeot 308 la mâna a doua.

Motorizările pe benzină ale lui Peugeot 308, disponibile în piață: 1.4 VTi (95 CP, 98 CP după facelift), 1.6 VTi (120 CP), 1.6 THP (150 CP, 156 CP după facelift). Pentru cabriolet a existat o versiune 1.6 THP de 200 CP. Dieselurile disponibile: 1.6 HDi (90 CP şi 109 CP, după facelift ultimul a fost oferit cu 112 CP) şi 2.0 HDi (136 CP, după facelift cu 150 CP sau 163 CP).

Compacta sigură, cu 5 stele la testele EuroNCAP

O altă mare bilă albă pentru Peugeot 308 este spațiul interior, care a fost mai larg după fiecare variantă de facelift propusă de constructorul francez. De lângă confortul oferit pasagerilor, mașina s-a dovedit a fi și extrem de sigură. Compacta franceză a obținut 5 stele la testele de impact EuroNCAP cu toate cele trei versiuni de caroserie pe care le are pentru piața din Europa: hatchback, primul model, apărut în 2007, următorul break în același an şi cabriolet, în 2009.

În 2011, cele trei variante au primit un facelift cu modificări vizibile de design exterior și cu mai multă calitate la interior. Francezii au introdus pe modelul 308, pentru prima dată, sistemul e-HDI, cu start&stop şi cu sistem de recuperare a energiei cinetice la frânare.

Cu ce te cucerește un Peugeot 308?

Francezii oferă confort și mult spațiu la exterior. Mai exact, Peugeot și-a cucerit clienții cu aspecte legate de aerodinamică și consum, pe parte tehnică, dar mai ales cu senzația plăcută pe care șoferul o are la volan și confortul sporit pentru pasageri, îndeosebi pentru cei din spate.

Peugeot 308 second-hand: preț, păreri ale utilizatorilor și experților

Desi 308 nu este un model cu tente sport, motorul de 1.6 litri face față cu succes unei “presiuni” la nivel de accelație. În general, Peugeot 308 este destinat traficului urban și, din nou, îl recomandă consumul mic pe care îl are în oraș. Renumitul diesel de 1,6 litri este perfect pentru cei care caută să facă economie de combustibil. Dacă nu vrei un diesel, nicio problem, căci Peugeot a investit și în variantele pe benzină. Motoarele VTi oferă valori excelente de consum.

Preț: Cât costă un Peugeot 308 second – hand?

În funcție de dotări, costul de achiziție a unui Peugeot 308 second – hand variază. Există mașini care se vând și cu 3.000 de euro, în general cele cu kilometri mai mulți în bord. De cealaltă, parte, modelele 2015 – 2016 pot ajunge și la 6.000 – 7.000 de euro, în variantă diesel și full-option. Însă, în medie, pretul unui Peugeot 308 la mâna a doua se învârte în jurul sumei de 5.000 de euro.

Recomandări înainte de a cumpăra un Peugeot 308 la mâna a doua

Alegerea unui 308 este încurajată și de costurile ulterioare de întreținere, consumabile, revizii, piese de schimb. Experții auto au identificat la Peugeot 308 ca problemă faptul că pe compacta franceză au apărut de-a lungul timpului nereguli la sistemul electric și la cel de răcire și recomandă verificări amănunțite la un dealer al mărcii.

Peugeot 308 second-hand: preț, păreri ale utilizatorilor și experților

Este o mașină rentabilă și poate fi perfectă chiar și în variantă rulată atâta vreme cât a fost servizată la timp și în service-uri autorizate și starea tehnică este una bună per total. Din nou, sfaturile experților cu referire la modelul 308 se îndreaptă către sistemul electric și de iluminare, iar la versiunile diesel aveți grijă la filtrul de particule.

Peugeot 308 este o variantă de mașină compactă la mâna a doua care poate fi achiziționată la prețuri bune. De ce? Pentru că oferă spațiu la interior, în cazul în care îți dorești un autoturism de familie, are aerodinamică și consum mic la motor, în situația în care o vei folosi în oraș nu vei trece atât de des pe la benzinării să alimentezi și, în plus, costurile ulterioare de întreținere pot fi chiar mici dacă o verifici “la sânge” înainte să o cumperi.

Ce trebuie să verifici când cumperi un BMW second hand... Top 3 cele mai bune mașini nemțești second hand...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x