Antena Căutare

Peugeot lanseaza modelul ecologic iOn

Masinile electrice sunt tot mai aproape de noi, fie ca vorbim de concepte sau vehicule de serie. Viitorul nu foarte indepartat ar putea sa ne aduca familii care sa-si petreaca vacantele in masini precum Fisker Karma, fara sa mai tanjeasca dupa gurmandele SUV-uri din prezent. O a doua masina a familiei ar putea fi inocentul Peugeot iOn.



Daca ti se va parea ca iOn seamana cu ceva cunoscut, nimeni nu te va putea acuza de astigmatism. Citadina francezilor este una si aceeasi cu Mitsubishi i-MiEV. La fel ca si in cazul acestuia, energia vine de la o baterie lithiu-ion de 88 de celule, fiind distribuita catre un motor electric de 64 CP si 180 Nm. Performantele sunt modeste, insa in traficul urban, il poti considera pe iOn supercarul care te scapa de transportul in comun. Aproape 16 secunde sunt necesare pentru ca iOn sa ajunga la 100 de km/h, iar viteza maxima este de 130 de km/h.

2010/09/07//105181-pgt2.jpg

Autonomia estimata ajunge la 100 de km, iar incarcarea standard dureaza sase ore. Cei mai grabiti pot sa aleaga varianta incarcatorului-minune, care le umple bateria cu 50% din energie in 15 minute, iar pentru o jumatate de ora de asteptare, posesorul lui Peugeot iOn va putea sa se aleaga cu 80% din acumulator incarcat.

Interiorului nu-i va lispi nimic din dotaile lumii contemporane, incluzand aici geamuri electrice, aer conditionat, sistem audio cu MP3 si conectivitate Bluetooth si USB, dar si sistem de navigatie. Imagineaza-ti cum ar suna Captain Planet vorbind franceza cu accent japonez. Cam asta e Peugeot iOn.

sursa: Top Gear

Subaru Celeno Sport Sedan - masina timpului... Ford Raptor - adevaratul sef de trib...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x