Antena Căutare

Preschimbare permis auto: cea mai scurtă cale

Preschimbarea permisului de conducere se face în trei situații, a expirat, ți-ai schimbat numele după căsătorie sau l-ai pierdut. Indiferent de caz, există câțiva pași pe care e obligatoriu să-i urmezi pentru a obține un nou carnet de șofer.

Preschimbarea permisului de conducere se face în trei situații, a expirat, ți-ai schimbat numele după căsătorie sau l-ai pierdut. Indiferent de caz, există câțiva pași pe care e obligatoriu să-i urmezi pentru a obține un nou carnet de șofer.

Trebuie să știi că indiferent de domiciliul pe care îl ai în buletin, există opțiunea de a solicita preschimbarea permisului auto la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Ai nevoie de câteva acte la dosar si de o singura taxă ce trebuie achitată în prealabil.

În mod cert, dacă vei conduce autoturisme cu permisul de conducere expirat și vei fi oprit de Poliție, te vei alege cu o amendă. Pentru a o evita, îți prezentăm cea mai scurtă cale prin care îți poti preschimba carnetul de conducere.

Eliberarea unei fișe medicale

Primul pas este eliberarea unei fișe medicale. Trebuie să te prezinți la orice clinică autoritzată în acest sens, fie că este de stat sau privată și să te supui testelor și examinărilor necesare pentru a fi completată fișa de medicii specializați. Costul variază în funcție de unitatea medicală pentru care optezi, de la 150 până la 200 de lei. Vei fi verificat la ochi, controlul oftalmologic fiind unul dintre cele mai importante, ți se va lua tensiunea, vei face teste ORL, si vei trece și pe la secțiile neurologie și psihiatrie.

Achitarea unei taxe de eliberare permis

Pentru a putea fi eliberat un nou permis auto pe numele tău este necesară achitarea în prealabil a unei taxe în valoare de 68 de lei. Plata se face la casieria oricărui oficiu CEC Bank, unde trebuie să te prezinți cu actul de identitate. Este singura taxă care se percepe pentru eliberarea noului carnet, iar chitanța primită trebuie atașată la dosarul cu documente. Și tot la dosar trebuie să adaugi o copie a buletinului, pe care este bine să o faci înainte să mergi să-l depui. Pe lângă aceste acte, ți se va solicita și permisul vechi în original, iar în cazul în care l-ai pierdut documentul care atestă că ai declarant pierderea acestuia.

Un drum la DRPCIV cu toate documentele

Dacă ai fișa medicală, chitanța care dovedește că ai plătit taxa și copie după cartea de identitate, poți merge la la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) de pe raza domiciliului. În cazul în care locuiești în Capitală, dar nu ai adresă de București, poți solicita preschimbarea permisului și la DRPCIV București.

Odată ajuns acolo, trebuie să completezi un formular de solicitare eliberare permis. Cererea poate fi descărcată și online.

Toate documentele se depun la etajul 1, la unul dintre ghișeele de la 1 la 8. În funcție de numărul de cereri, noul permis de conducere va fi eliberat cel mai devreme în două ore și cel mai târziu două zile de la depunerea cererii.

Sursa foto: drpciv.ro

Trei situații în care un ATV este mai util decât alte mijloace de transport... Mașinile școlilor de șoferi, interzise pe marile bulevarde la ore de vârf! Poliția Română a făcut publică lista străzilo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x