Antena Căutare

Propunere: Amenzi de pana la 7.000 lei pentru soferii indisciplinati si agresivi!

Inceputul de an ar putea aduce soferilor un nou Cod Rutier si amenzi mai mari. Astfel, soferii care depasesc viteza legala cu mai mult de 60 de kilometri sunt pasibili de o amenda de pana la 7.000 de lei. La fel de mult primesc si cei care circula pe contrasens. Prevederile din noul Cod sunt dezbatute in comisia de specialitate a Camerei Deputatilor.

Cele mai drastice sanctiuni le vor primi soferii care circula pe contrasens si care depasesc viteza legala cu mai mult de 60 de km/h. Pentru acestia, politistii vor sa le dea pana la 100 de puncte amenda, adica 7.000 de lei. Un punct de penalizare este echivalentul a 10% din salariul minim pe economie.

Una dintre cele mai importante propuneri se refera la introducerea notiunii de "comportament agresiv". Aceasta a fost definita ca fiind "efectuarea in mod voluntar a unor manevre excesive in timpul conducerii, de catre un conducator de autovehicul, prin care acesta pericliteaza siguranta circulatiei". Pentru soferii agresivi vor fi prevazute amenzi foarte mari.

Noul cod introduce restrictii si pentru motoscutere. Daca deputatii vor vota noile reglementari, din ianuarie, cei care vor sa conduca un moped, trebuie sa dea examen.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

VIDEO! Vezi cum bate un Audi A1 MTM un BMW M3 si un Porsche 911... GT 86 se intalneste cu primul model sport produs de Toyota...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x