Antena Căutare

Legile au fost promulgate! Cum puteți obține restituirea banilor pe taxa pe poluare, taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule și timbru de mediu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru promulgarea a două legi pentru aprobarea a două OUG care se referă la restituirea pe cale administrativă a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante şi timbrul de mediu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru promulgarea a două legi pentru aprobarea a două OUG care se referă la restituirea pe cale administrativă a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare, taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule şi timbrul de mediu.

Șeful statului a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule şi Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2017 pentru completarea Ordonanţei de urgentă a Guvernului nr. 52/2017.

Legea privind aprobarea OUG nr. 52/2017

Are ca obiect de reglementare restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, actualizate cu dobânda prevăzută de Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, calculată de la momentul achitării taxei până la momentul restituirii efective.

Textul adoptat prevede ca dreptul de a cere restituirea să se poată fi exercitat la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, indiferent de momentul la care s-a perceput taxa, iar cererile de restituire să fie depuse până la data de 31.08.2018, sub sancţiunea decăderii.

Bomba bombelor pe piața auto! A apărut Dacia Logan decapotabilă? Iată primele imagini!... Nu degeaba traficul din București este teroarea oricărui șofer! Oficial este cel mai aglomerat oraș din Europa și al tre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x