- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Vești rele pentru posesorii de mașini second hand, dar și pentru cei care doresc să își achiziționeze una. Ministrul Mediului a anunțat reintroducerea unei măsuri ce are ca scop eliminarea de pe piață a autovehiculelor cu grad mărit de poluare. Este vorba despre o formă mult mai aspră a timbrului de mediu.
În ultimul an, numărul de mașini din România a crescut astronomic. Cele mai multe sunt automobile second-hand. Această piață a ajuns, anul trecut, la un nivel record, crescând cu 74% faţă de 2016, până la jumătate de million de unităţi, potrivit unei analize realizate de Autovit.ro pe baza datelor oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
”Deşi avem programe naţionale de sprijin pentru achiziţionarea de autoturisme noi, acestea nu sunt suficiente pentru a asigura accesul cetăţenilor la aceste autoturisme, cu un grad redus de poluare şi care, implicit, conduc la reducerea emisiilor din transportul rutier. Practic, eforturile noastre naţionale sunt contracarate de importul masiv de maşini second-hand, din ultima perioadă”, a declarat Ministerul Mediului.
Conform statisticilor oficiale, tendința de creștere se păstrează și în 2018. Motivul? Eliminarea timbrului de mediu de la începutul anului 2017. Singura soluție pentru stoparea suprasaturării pieței cu mașini second-hand pare să fie reintroducerea timbrului de mediu, la un nivel și mai ridicat.
Timbrul de mediu avea un efect inhibitor mai cu seamă în cazul importului de automobile second-hand foarte poluante, cuantumul taxei fiind stabilit în funcţie de gradul de poluare.
Șoferii care conduc mașini diesel, în vizorul autorităților: Ce se întâmplă la ITP... ROBOTUL REVOLUȚIONAR pe motor Yamaha mai RAPID ca un GLONȚ...