Antena Căutare

Renault "ingroapa" Dacia Logan? Vrea un model de 2.500 de euro!

Lansata in 2004, Dacia Logan a castigat pariul "low-cost" pentru Renault. Chiar daca nu a reusit sa atinga tinta "masinii de 5.000 de euro", pretul de baza al Logan-ului de peste 6.000 sau, chiar, 7.000 de euro, in functie de piata, a generat un raport pret/spatiu imbatabil, vanzarile crescand exponential in Europa. Acum insa, Renault a anuntat insa ca vrea sa mareasca potul si sa "parieze" pe o masina "ULTRA-low-cost" de... 2.500 de euro(!), informeaza cotidianul francez La Tribune.

Gerard Detourbet, "parintele" gamei "Entry" a constructorului francez (Logan, Sandero, Duster), va prelua, de la 1 ianuarie 2012, conducerea unei echipe Renault-Nissan pentru dezvoltarea unei platforme tehnice si a unui motor pentru un vehicul "ultra-economic", al carui pret-tinta va fi de 2.500 de euro.

Detourbet a declarat ca masinuta nu va prelua mai nimic de la gama Dacia, platforma Logan fiind cu mult peste ceea ce este nevoie. "ULTRA-low-cost"-ul Renault va avea aproximativ gabaritul Renault-ului Twingo.

Noul "pariu" Renault va avea drept scop penetrarea pietelor din tarile emergente cele mai sarace, precum cea din Brazilia ori cea din India, unde in momentul de fata Tata Nano, cea mai ieftina masina din lume, face legea in ceea ce priveste vanzarile.

Insusi Carlos Ghosn, PDG-ul Renault-Nissan, a declarat in repetate randuri ca trebui exploatata aceasta nisa "ULTRA-low-cost".

FOTO! Alltrack, un VW Passat deghizat in crossover... Aston Martin a inceput testele noului V12 Vantage GT3...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x