Antena Căutare

S-a terminat smecheria! JUKE(ria) Nissan ajunge pe strada

S-a zis ca e imposibil. S-a zis ca nu se va intampla niciodata. Dar a sosit clipa in care cei care s-au indoit de Nissan Juke-R, cel mai performant crossover compact din istorie, sunt redusi la tacere. Primul Juke-R de serie a fost construit, testat si in acelasi timp recreat digital , devenind accesibil pentru milioane de oameni. Alaturi de JUKE Nismo, Juke-R este pregatit sa isi faca aparitia in noul joc de curse pentru smartphone Gameloft Asphalt 7: Heat.

Povestea Juke-R a inceput in Dubai, in ianuarie 2012, cand a fost prezentat ca un concept. “Copilul rebel” Nissan a devenit rapid o legenda, chiar daca nu a fost niciodata gandit pentru productia de serie.

Cu o structura de GT-R modificata, plasata sub o caroserie Juke, modelul R era impresionant. Devenind o senzatie pe YouTube, fanii Juke-R au crescut exponential – mai mult de 5.000.000 de vizionari ale clipurilor cu Juke-R au fost inregistrate pana in prezent.

Asa a inceput povestea modelului de productie de serie. Darren Cox, Brand Director la Nissan, explica: “Oamenii s-au indragostit Juke-R in Dubai – primeam oferte pentru modelul concept pe strada! Nu puteam sa dezamagim asemenea fani dedicati, asa ca, avand trei oferte serioase pe masa, am hotarat sa construim o serie limitata Juke-R”.

Design si inovatii tehnice

Munca de dezvoltare a transformat apoi conceptul intr-un model care putea fi produs si vandut. Construit de liderul auto-moto RML, cu indrumarea Centrului Tehnic European Nissan (NTC-E), Juke-R foloseste trenul de rulare si suspensia supermasinilor Nissan GT-R, alaturi de specificatiile FIA pentru sistemele de protectie.

Multumita expertizei de la Centrul Tehnic European Nissan (NTC-E), modelul de serie este chiar mai puternic decat conceptul, oferind 545CP gratie motorului cu doua turbine, de 3.8 litri, ce propulseaza "JUKE(ria) in numai 3,0 secunde pana la 100 km/h, viteza maxima ajungand la 275km/h.

Juke-R are de asemenea un nou look , datorat implicarii expertilor de la Nissan Design Europa, din Londra, Marea Britanie. Refinisarile de design includ o definire mai buna a barei din fata si o noua rama de carbon pentru gurile de ventilatie din fata si din spate si pentru difuzorul de aer, sustinand ADN-ul de performanta pura al Juke-R. Totul are insa si un pret pe masura: de la 500.000 de euro...

Noul Logan, tot mai aproape de Romania. Vezi cat costa noile modele Dacia!... Premierul Victor Ponta a inaugurat Salonul Auto Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x