Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Scurtă istorie a Trabantului

Afla care este legatura dintre Trabat si Zidul Berlinului

Istoria Trabantului a luat naștere în Republica democrată Germania, mai exact în zona comunistă din Germania. La fabrica VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau, unde aceste mașini au fost produse în perioada 1957-1991.

Trabant-ul a apărut, în 1957, ca un răspuns al Germaniei de Est vis-a-vis de VW Beetle, mașină care, la vremea respectivă era considerată foarte accesibilă.

Trabanut-ul și-a câștigat simpatia oamenilor nu numai prin designul simplu, dar și prin faptul că putea fi reparat foarte ușor, fără să ai nevoie de vreo trusă de scule specială, și astfel proprietarii mașinii deveneau și mecanicii propriilor mașini.

Trabant-ul sau mașina de carton. Denumirea din urmă vine de la caroseria automobilului care era parțial metalică, cu elemente exterioare confecționate dintr-un material denumit Duroplast - carton presat din bumbac, reciclat și presat la cald.

Primul Trabant

Primul Trabant este P50, cunoscut și sub denumirea de Trabant 500, cu motor răcit cu aer, un motor în 2 timpi cu 2 cilindrii de 18 CP. Acest model a fost construit în varianta breck, berlină și van, în perioada 1957-1962, în aproximativ 132.000 de exemplare.

Cel mai popular model

Cel mai popular model dintre toate este Trabantul 601, un model P60, îmbunătățit, cu facelift, cu faruri remodelate, cu o nouă capotă, alt bord și forme mai drăguțe. Motorul era însă același, tot 0,6 litri, în 2 timpi, cu 26 CP. Greutatea mașinii era sub 650 de kilograme și putea transporta până la 5 persoane plus bagaj.

Trabant-ul și Zidul Berlinului

9 noiembrie 1989 - Zidul Berlinului cade și mii de germani din Est traversează granița în Trabant-uri si astfel, această mașină a devenit simbolul căderii comunismului.

Cât costă un Trabant?

Prețul Trabant-ului variază destul de mult, deoarece se ține cont de câteva aspecte precum: află mai multe AICI!

Recomandari