Antena Căutare

Lege în Parlament! Se ridică mașinile șoferilor care nu respectă regulile parcărilor

Un proiect de lege depus la Parlamentul României prevede pedepse drastice pentru staționarea sau parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Dacă noua lege va intra în vigoare în forma propusă, amenzile vor fi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei, existând și posibilitatea ridicării autoturismului.

Amenzi între 2.000 și 10.000 de lei, dar și posibilitatea ridicării autoturismului, asta prevede un nou proiect de lege depus în Parlament. Sancțiunile ar urma să fie aplicate șoferilor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

Șoferii ignoră în general semnele care indică rezervarea parcării pentru persoanele cu handicap. Acest lucru se întâmplă și din cauză că sunt arareori, sau deloc, amendați pentru așa ceva, în prezent amenzile ajungând, în rarele cazuri în care sunt aplicate, la aproximativ 400 de lei.

Mașinile care parchează pe asemenea locuri trebuie să fie inscripționate ca atare pe parbriz sau pe lunetă.

Daca va trece de votul Parlamentului, noua lege prevede amenzi mult mai mari, dar și ridicarea autoturismului parcat neregulamentar.

Cel mai bun truc al iernii! Cum dezaburești geamurile mașinii instant... Atenție, șoferi! Amenzi colosale date de polițiști! Cum poți să le eviți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x