Antena Căutare

Sfaturi pentru echiparea mașinii de iarnă. De la revizii până la alegerea anvelopelor adecvate

Deși perioada temperaturilor ridicate nu este nici de departe una ce a trecut, odată cu sosirea toamnei șoferii sunt nevoiți să înceapă pregătirile pentru viitorul sezon rece

Deși perioada temperaturilor ridicate nu este nici de departe una ce a trecut, odată cu sosirea toamnei șoferii sunt nevoiți să înceapă pregătirile pentru viitorul sezon rece. E un lucru cunoscut faptul că îngrijirea unei mașini pentru iarnă e o practică necesară, una ce ar trebui să facă parte din comportamentul oricărui șofer responsabil.

În ciuda acestor aspecte, mereu se găsesc șoferi care să fie surprinși de fenomenele meteorologice înregistrate, rămân cu autovehiculele în zone greu accesibile, iar vina este în cele mai multe cazuri doar a lor. Principalul considerent e faptul că au amânat și au fost delăsători cu privire la revizii, dar și cu privire la echiparea corespunzătoare a mașinii conduse.

Pentru a se evita astfel de aspecte, vom prezenta în continuare câteva sfaturi utile, de care trebuie să țină cont orice șofer ce vrea să se pregătească din timp, dar și în mod corespunzător de venirea sezonului rece.

Efectuarea unei vizite la mecanic

Orice proprietar de mașină trebuie să facă o vizită la mecanic înainte de venirea iernii. Sunt foarte multe detalii ce trebuie să fie puse la punct, de la verificarea uleiului, a antigelului și până la cea a bateriei, mecanicul poate lua măsurile adecvate sau poate oferi anumite sfaturi.

Evident că pe lângă aceste aspecte se va verifica și partea mecanică de bază a mașinii, direcție, tracțiune, distribuție, etc.

Echiparea corespunzătoare

Mai apoi, după ce a fost efectuată vizita la mecanic, proprietarii trebuie să își echipeze mașina cât mai eficient, iar din lista aceasta nu trebuie să lipsească lanțurile antiderapante, lopata pentru zăpadă, antigel, lichid de parbriz specific temperaturilor de iarnă, însă cele mai importante elemente sunt anvelopele de iarnă.

Atunci când discutăm despre anvelope iarna trebuie să înțelegem faptul că acestea sunt elementele ce intră în contact direct cu suprafața de rulare, deci răspunzătoare și de controlul pe care-l avem asupra mașinii.

Având în vedere condițiile de circulație pe timp de iarnă (gheață, polei, zăpadă, etc.), alegerea unor anvelope iarnă cât mai de calitate e un aspect asupra căruia trebuie să se acorde toată atenția.

Alegerea anvelopelor adecvate

Referitor la acest detaliu, anvelope adecvate înseamnă în fapt acele cauciucuri care sunt special create pentru condițiile respective în care se circulă. Așa cum probabil se cunoaște, există mai multe tipuri de anvelope, unele create pentru vară, altele pentru iarnă, dar există și anvelope all-season.

Pentru cei care probabil se întreabă de ce să-și mai bată capul cu astfel de schimbări și de ce nu se îndreaptă direct către anvelopele all-season, trebuie să se menționeze câteva aspecte tehnice.

În principal, anvelopele all-season sunt create pentru sezoanele de tranziție, fiind perfecte pentru trecerile constante de la temperaturi scăzute la unele mai ridicate, sau de la perioade bogate în precipitații cu altele secetoase. Cu toate acestea, performanțele nu sunt întocmai cele mai ridicate pentru sezonul de vară sau de iarnă.

Altfel spus, anvelopele all-season se recomandă a fi utilizate doar în anumite circumstanțe, însă soluția ideală sunt cauciucurile destinate în exclusivitate unui sezon aparte.

Referitor strict la alegerea unor anvelope de iarnă, e important ca șoferii să se orienteze către branduri renumite, cum ar fi GoodYear, Michelin, Pirelli, Bridgestone ori Dunlop. De asemenea, contează și locul în care acestea sunt comercializate, magazinele online de specialitate fiind principala recomandare pentru șoferi. Din rândul acestora se recomandă magazinul online anvelomag.ro, care prezintă o varietate de modele și accesorii pentru anvelope.

Cu un stoc bogat, de peste 200.000 anvelope, Anvelomag este un reper pentru șoferii care-și doresc să găsească cele mai bune cauciucuri, la cele mai bune prețuri. De altfel, datorită stocului ridicat ofertele au fost mereu atractive, indiferent de perioada anului – când alți distribuitori fluctuează foarte mult prețurile. Ca dovadă, acest magazin are peste 100.000 clienți mulțumiți, fiind unul dintre cele mai importante din domeniu. Totodată, există posibilitatea ca aceste cauciucuri să fie achiziționate în 6 rate, ce pot fi realizate cu ajutorul unui card de credit deschis la una din băncile: Alpha Bank, CardAvantaj, BRD sau BT, fiind astfel accesibile chiar și șoferilor cu un buget mai redus, nevoia de a fi echipat corespunzător nefiind doar una opțională – dar și obligatorie din punct de vedere legal.

Mai mult decât aceste aspecte menționate, e important să se urmărească și durata de viață a unor anvelope, motiv pentru care magazinul online anvelomag.ro oferă și garanție de 3 ani pentru produsele comercializate. La toate acestea se adaugă faptul că produsele se livrează pe o arie ce acoperă întreaga țară, fără a se cere taxe suplimentare pentru livrare la kilometri exteriori.

Ca urmare a tuturor acestor măsuri ce se iau în perioada dinaintea iernii, rezultatele se concretizează într-un plus de control, un nivel de siguranță și încredere sporită la volan, risc minim de accidente, alături de o performanță crescută la rulare și un consum optim de carburant. Pe scurt, tot ceea ce trebuie să se regăsească la o mașină!

Iată care este noul cod rutier din 2018. Ce modificări au adus legislatorii și cum îi afectează pe șoferi... În 2018 Honda Civic va aduce un motor diesel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x