Antena Căutare

Sfaturi utile înainte de a merge cu mașina la service

Înainte de a-ți lăsa mașina la un service auto este indicat să te asiguri de următoarele aspecte:

Înainte de a-ți lăsa mașina la un service auto este indicat să te asiguri de următoarele aspecte:

1. Verifică dacă service-ul funcționează legal și este autorizat de RAR pentru această activitate.

2. Informează-te înainte asupra tarifelor și nu ezita să soliciți un preț estimativ al intervenției. Service-urile sunt obligate sa afiseze prețurile cu TVA într-un loc vizibil, de preferat în zona de recepție a clientelei.

3. Service-ul este obligat să ofere o factură, emisă în dublu exemplar, originalul fiind dat clientului însoțit de chitanță (formularul fiscal) sau chitanță eliberată de POS (la plata cu card).

4. Nota de comandă (reparatie) trebuie să cuprindă: data, identitatea clientului, tipul/modelul autovehiculului si kilometrajul, natura exacta a reparatiilor de efectuat, costul probabil al acestor interventii, durata imobilizarii autovehiculului. Starea autoturismului in timpul reparatiei poate fi mentionata in nota iar clientul poate atrage atentia asupra unor echipamente montate. Service-ul devine raspunzator de starea autoturismului si raspunde pentru orice paguba produsa pe perioada interventiei.

Daca service-ul nu are un formular tip, trebuie sa realizezi o astfel de “nota” pe o hartie cu ștampila societatii.

5. Service-ul trebuie sa te informeze, ca specialist în domeniu auto, dacă in cursul reparației identifică un element care se poate defecta sau este defect și dacă exista riscul unei defecțiuni iminente.

Dacă vrei să-ți schimbi mașina, pe Lajumate.ro găsești peste 75.000 de anunțuri din care poți alege!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x