Antena Căutare

Si tu, Brutus? Primul BMW electric, in productie din 2013

Prin lansarea asa-numitului “Megacity Vehicle” in 2013, BMW Group va aduce pe piata cel dintai model cu propulsie electrica din portofoliul sau.


"Prin acest automobil inovator, conceput integral de noi, vom pune bazele unor noi standarde in ceea ce priveste mobilitatea electrica, cu incepere din anul 2013. Megacity Vehicle va fi mult mai usor decat masinile conventionale si va stabili noi standarde in ceea ce priveste dezvoltarea durabila", a declarat Norbert Reithofer, presedinte al Consiliului Director al BMW AG.

Automobilul va fi unul fara nici un fel de emisii, destinat traficului urban din marile metropole ale mapamondului. Acesta este dezvoltat in prezent ca parte a "Project I" si va fi disponibil cu incepere din 2013, ca o submarca a BMW.

Materiale high-tech
Greutatea are un rol-cheie atat pentru masinile obisnuite, cat mai ales pentru cele hibride sau electrice. Prin urmare, atunci cand vine vorba de alegerea materialelor, BMW exploreaza teritorii complet noi. Spre exemplu, CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon) - foarte usor, dar totodata deosebit de rezistent - reprezinta o componenta majora a amestecului de materiale.

"Acest automobil va modifica radical industria auto asa cum o cunoastem. In prezent, BMW Group este singura companie care va lansa pe piata un automobil in productie de serie ce va dispune de materiale ranforsate cu fibra de carbon", a explicat Reithofer.
"Ne numaram printre primii producatori care au urmat tendinta spre o mobilitate electrica si am actionat corespunzator. Din ce in ce mai multi oameni de pe tot mapamondul sunt interesati de propulsia electrica. Mai mult, cercetarile arata ca mai bine de jumatate din populatia lumii locuieste deja in aglomerari urbane", a adaugat Reithofer.

BMW, printre pionierii automobilului electric
Constructorul bavarez a cules primele experiente cu privire la automobilele cu propulsie electrica in urma cu aproape 40 de ani, datorita unei versiuni modificate a modelului BMW 1602, care a fost masina de deschidere in probele de mars si de maraton ce au avut loc in cadrul Jocurilor Olimpice de vara din 1972.

In deceniile ce au urmat, aceasta tehnologie de propulsie alternativa a fost ajustata prin utilizarea mai multor bancuri mobile de testare, inclusiv a revolutionarului BMW E1.

Toyota Tacoma 4x4 - buna de mers la piata... Pirelli Cyber Tyre, pneul care "vorbeste" cu masina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x