O nouă lege a fost aprobată! Șoferii care suferă de aceste boli vor rămâne fără permis. Medicii sunt cei care decid

 

O lege aprobată de Camera Deputaţilor obligă posesorii de carnet de conducere să se prezinte la un control medical dacă un alt medic le descoperă o afecțiune care le-ar putea afecta capacitatea de a conduce.

 În cazul în care refuză examinarea, şoferii ar putea să rămână pietoni. Intră în această categorie şi cei care iau medicamente puternice.

Potrivit legii, orice medic este obligat să îi trimită la consultaţii de specialitate pe şoferii cu afecţiuni cardiovasculare, neurologice, renale au diabet ori iau sedative. Odată ce au primit biletul de trimitere, pacienţîi au la dispoziţie 3 zile să meargă la specialist.

La rândul lor, potrivit legii, specialiştii au la dispoziţie o zi să anunţe la poliţie rezultatul examinării, adică dacă şoferul este sau nu apt să mai conducă.

În cazul în care a trecut o lună şi pacientul nu a fost la specialist, este raportat automat de către primul medic şi rămâne fără permis. Medicii care nu îi raportează pe şoferii inapţi medical să conducă vor fi amendaţi.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI