Antena Căutare

SPECIAL! Nissan: Un roman lucreaza la masina care scaneaza gandurile

Constructorul nipon de sub aripa Renault, Nissan si cercetatorii de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL - Elvetia) lucreaza la o tehnlogie inovatoare pentru masina viitorului. Aceasta va fi capabila sa scaneze tiparele de gandire ale soferului si sa anticipeze manevrele, pentru o mai mare siguranta. Printre specialistii Nissan care colaboreaza cu EPFL se numara si Lucian Gheorghe, un cercetator de origine romana care traieste de 14 ani in Japonia.







Ideea este de a pune impreuna inteligenta soferului si a autovehiculului astfel incat sa se elimine orice conflict intre acestea, ceea ce se va reflecta intr-un trafic mai sigur.


Prin masurarea activitatii creierului, a tiparelor de miscare a ochilor si prin scanarea mediului de trafic cu ajutorul senzorilor masinii, este posibila anticiparea intentiilor soferului - indiferent daca este vorba de un viraj, o depasire sau o schimbare de banda - apoi acordarea de asistenta la efectuarea manevrei in conditii de completa siguranta, pentru o perceptie cat mai placuta la condus.

Romanul analizeaza undele cerebrale

In cadrul programului, in aceasta vara, cercetatorilor de la EPFL li s-a alaturat specialistul de la Nissan Lucian Gheorghe, originar din Romania, care a absolvit Facultatea de Informatica si Inteligenta Artificiala a Universitatii din Kobe.

La Nissan, Lucian a efectuat cercetari in domeniul sistemelor de asistenta pentru sofer, revenindu-i responsabilitatea de a identifica noi moduri de adaptare a programelor de analiza a creierului pentru domeniul auto.

Analiza undelor cerebrale m-a ajutat sa inteleg sarcinile care ii revin soferului, lucru absolut necesar pentru a putea reduce stresul la care este supus acesta. Sunt convins ca parteneriatul cu EPFL nu numai ca va contribui la ridicarea nivelului actual de cunoastere, ci si va produce solutii de inginerie care ne vor aduce mai aproape de asigurarea unui acces mai simplu la mobilitatea personala", a declarat Lucian.

Liber la vanzare si cumparare de masini in Cuba... Ferrari 599 GTB Fiorano se intrece cu Ferrari F40...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x