Antena Căutare

“Taranul” are succes - MINI Countryman: 3 ani si 250.000 de exemplare

Primul MINI cu patru usi, hayon generos, pana la cinci locuri si, optional, tractiune integrala a marcat intrarea marcii premium din Marea Britanie intr-un segment nou si scrierea unui capitol nou in istoria sa. Iar ziua de 12 martie 2013 reprezentat momentul in care MINI Countryman cu numarul 250.000 a parasit linia de asamblare din Graz (Austria), acolo unde este uzina partenerului Magna Steyr.

"Cererea deosebita la nivel global pentru MINI Countryman reprezinta o dovada convingatoare a strategiei riguroase de expansiune care este implementata pentru marca MINI", a declarat Harald Krüger, membru al Consiliului Director BMW AG, MINI, Motorcycles, Rolls-Royce, Aftersales BMW Group. Productia modelului MINI Countryman cu numarul 250.000 vine la putin timp dupa ce a inceput productia MINI Paceman. Cel de-al saptelea model din portofoliul marcii este produs tot la Graz.

MINI Countryman este primul model in mai bine de 50 de ani de istorie a marcii care are patru usi, un hayon generos, pana la cinci locuri si un portbagaj cu utilizare variabila, al carui volum variaza intre 350 si 1.170 de litri. Conceptul inovator al automobilului a oferit experienta MINI unei noi categorii de clienti care au apreciat atat plusul de functionalitate, cat si echilibrul intre agilitate si confortul care iese in evidenta de-a lungul calatoriilor lungi. O inovatie privind transmisia a jucat un rol important in transformarea MINI Countryman intr-un talent multilateral: este primul MINI care optional poate dispune de sistem de tractiune integrala ALL4. Distributia variabila a puterii intre puntea fata si cea spate permite conducatorului sa se aventureze in excursii off-road si deschide o noua abordare a sentimentului de karting pe care il ofera MINI.

In prezent, ALL4 poate fi comandat ca optiune pentru MINI Cooper S Countryman (135 kW/184 CP), MINI Cooper SD Countryman (105 kW/143 CP) si MINI Cooper D Countryman (82 kW/112 CP). Si mai sus pe scara performantelor se afla abilitatea remarcabila a versiunii MINI John Cooper Works Countryman, care dispune standard de tractiune integrala. Aceasta permite ca puterea motorului demn de curse (160 kW/218 CP) sa fie transformata in placere extrema a condusului, cu siguranta maxima si in orice situatie. Versiunile cu tractiune fata au motorizari de 90 kW/122 CP (MINI Cooper Countryman), 72 kW/98 CP (MINI One Countryman) si 66 kW/90 CP (MINI One D Countryman). Toate versiunile - cu exceptia MINI One D Countryman - pot fi echipate cu transmisie automata cu sase trepte, ca alternativa la cea standard: cutie de viteze manuala cu sase rapoarte.

Succesul global al MINI Countryman este reflectat de datele de vanzari inregistrate pe toate piete auto importante: numai in 2012 au fost vandute 102.250 de unitati. Varianta de model cea mai ceruta a fost MINI Cooper S Countryman, urmata de MINI Cooper Countryman. Chiar daca variantele diesel nu sunt disponibile pe toate pietele, ele s-au dovedit foarte populare. Modele echipate cu motorizari diesel detin aproximativ 37% din vanzarile MINI Countryman in 2012.

In Romania, in primi trei ani de prezenta pe piata, modelul a devenit al doilea cel mai bine vandut model al marcii, dupa clasicul MINI Hatch. In 2012, mai mult de 1 din 3 modele livrate in Romania au fost MINI Countryman (60 de unitati dintr-un total 168 de unitati).

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x