Antena Căutare

Taxa auto a fost adoptata! Daca nu ati platit inca taxa de poluare o veti plati la prima vanzare a masinii!

Camera Deputatilor a adoptat noua taxa de poluare auto. Asta inseamna ca romanii care cumpara o masina pentru care nu s-a platit o astfel de taxa o vor achita cu ocazia primei vanzari.

"Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, a fost aprobat de Camera Deputatilor in sedinta de joi si va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei", se arata intr-un comunicat al ministerului.

CITESTE COMUNICATUL EMIS DE MINISTERUL MEDIULUI

Potrivit actului normativ, taxa de poluare va fi redusa cu pana la 25 la suta fata de variantele anterioare. Cei care au platit-o in vechea forma pot cere rambursarea diferentei.

Noua lege incearca sa aplice principiul "poluatorul plateste". Astfel, noua taxa de poluare "va fi platita, o singura data, atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa".

"Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora, dupa ce intra in vigoare aceasta lege", se mai arata in comunicatul emis de Ministerul Mediului.

Sursa: Antena3

Foto: Intact Images

Conceptul care il va arata pe noul Pathfinder va debuta la Detroit... Toyota Romania gazduieste Atelierul de Papusi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x