Antena Căutare

Tot ce trebuie să știi despre BMW Seria 5: Date tehnice, consum, altele

“Cinciarul” celor de la BMW este una dintre mașinile de lux râvnite la nivel mondial de pasionații de automobile ce îmbină cu succes conceptul de confort cu cel sport. BMW Seria 5 este, de departe, o mașină impunătoare prin forme și dimenisuni, iar dotările în materie de tehnologie ale constructorului german vin să dovedească încă o dată că mașinile nemțești sunt de neegalat.

“Cinciarul” celor de la BMW este una dintre mașinile de lux râvnite la nivel mondial de pasionații de automobile ce îmbină cu succes conceptul de confort cu cel sport. BMW Seria 5 este, de departe, o mașină impunătoare prin forme și dimenisuni, iar dotările în materie de tehnologie ale constructorului german vin să dovedească încă o dată că mașinile nemțești sunt de neegalat.

Cea de-a șaptea generație a lui Seria 5, model vizibil și pe străzile din România, este la mare căutare la noi și în varianta second hand, datorită fiabilității și a faptului că nu se devalorizează. Sigur, un BMW presupune cheltuieli pentru consumabile mult mai mari față de alte mărci auto, însă calitatea germană scoate orice posesor de Seria 5 din anonimat.

Dacă te tentează ideea de a-ți lua un BMW Seria 5, trebuie să știi că în Europa a fost numit “model de succes” și că această mașină pur și simplu “defilează” pe șosele.

Seria 5, fratele mai mic al “șeptarului”. Date tehnice și motorizări

Cel mai nou model de Seria 5 a împrumutat tehnologia fabulosului frate mai mare, Seria 7. Cu numeroase dotări de ultimă generație, cu motoare noi și mult mai ușor față de varianta precedentă, BMW-ul oferă plăcerea condusului atât în oraș, cât și la drum lung.

Mașina este impunătoare prin dimensiuni și formele care duce cu gândul la o limuzină, dar nu stă departe nici de aerul sport. Are 4953 mm lungime, 1868 mm lățime și 1466 mm înălțime. Dimensiunile sunt adaptate special de constructorul german pentru a spori spațiul interior, comparativ cu modelul anterior. Și la portbagaj s-a adăugat mai mult spațiu. Ultimul model de Seria 5 are un portbagaj de 530 de litri, cu 10 litri mai mult decât modelul de dinainte.

Cât despre motorizări, BMW Seria 5 vine în ambele variante, benzină și diesel. Cel din urmă bate orice record la nivel de consum pentru o mașina din clasa sa. Versiunea clasică 520d, cu 190 de cai putere, un cuplu de 400 de Nm, cu cutie automată, este cel mai economic sedan. Consumul mediu declarat de cei de la BMW este în jurul a 4,2 litri pe suta de kilometric. Există și versiunea de 520d cu ceva mai mulți cai putere, 265 de număr, transmisie automată și optional sistemul xDrive.

Pentru cei care vor un Seria 5 pe benzină, există versiunea 530i, cu 252 cai putere, cu transmisie automata și cu 6,2 secunde timp pentru a ajunge la suta de kilometric la oră.

În ceea ce privește dotările, versiunea standard include aer condiționat automat, lumini LED posterioare, monitorizare presiune în pneuri, volan sport îmbrăcat în piele, jante de 17 inch, sistem de spălare a farurilor, sistem multimedia Professional, oglinzi exterioare cu funcție antiorbire, sistem de alarmă și senzori de parcare față și spate.

Cât costă un BMW Seria 5. Prețuri în funcție de motorizări

În România, prețurile unui BMW Seria 5 nou pornesc de la puțin peste 50.000 de euro, varianta standard a versiunii diesel 520d. Motorizarea pe benzină este ceva mai scumpă și se duce în 60.500 de euro, pentru 530i. Dar dacă bugetul nu-ți permite să-ți iei un Seria 5 nou, poți opta pentru o mașină la mâna a doua din ofertele disponibile online pe site-urile auto.

Tot ce trebuie să știi despre BMW Seria 5: Date tehnice, consum, altele

Prețurile variază între 15.000 și 20.000 de euro, în funcție de an, număr de kilometri, dotări și motorizare. Găsești pe internet și BMW Seria 5 la prețuri mai accesibile, până în 10.000 de euro, dar modele ceva mai vechi.

Cât consumă un BMW Seria 5

520d cu 190 de cai, este varianta de Seria 5 cea mai economică. Motorul care consuma cel mai putin este estimat la a avea 4.1 litri la 100 de kilometri. Ulterior, cei de la BMW au lansat pe piață și o versiune mai eco, un 520d EfficientDynamics cu numai 3.9 litri la 100 de kilometri consum.

BMW Seria 5 este disponibil și în variantă hybrid. L-au denumit 530e iPerformance, iar autonomia pe modul 100% electric ajunge până la 45 de kilometri. BMW Seria 5 are cutie automata în opt trepte, indiferent de varianta de motorizare și dotări.

Se deschide circulația pe Transfăgărășan... ANAF scoate la licitație mașini confiscate. Skoda Octavia, preț sub 1.500 de euro, pe lista din iulie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x