Antena Căutare

Unicat: Lamborghini Sogna, scos la licitație pentru 2,38 milioane euro

Miura, Countach, Diablo, Gallardo, Murcielago... Când spui Lamborghini, te gândești la puterea taurilor alergați sub capotă pentru a căștiga lupta cu secundele până la 100 km/h și mai departe. Sogna însă aduce mai repede cu numele unei văcuțe blajine și mulți ar putea spune că nici n-au auzit despre așa ceva, prețul de pornire al licitației JamesEdition (2.380.000 euro) fiind nejustificat.

Miura, Countach, Diablo, Gallardo, Murcielago... Când spui Lamborghini, te gândești la puterea taurilor alergați sub capotă, pentru a căștiga lupta cu secundele până la 100 km/h și mai departe. Sogna însă aduce mai repede cu numele unei văcuțe blajine și mulți ar putea spune că nici n-au auzit despre așa ceva, prețul de pornire al licitației JamesEdition (2.380.000 euro) fiind nejustificat.

Sogna există, dar nu e un Lamborghini 100%, ci un Countach unicat, cu o caroserie desenată de Art & Tech. Mașina a fost prezentată sub forma unui concept funcțional la Salonul Auto de la Geneva din 1991, urmând ca cei de la Art & Tech să producă Sogna într-o serie limitată, în următorii 2-3 ani, la un preț de 1.6 milioane de dolari. Proiectul nu s-a finalizat, iar cel de-al doilea prototip n-a avut nici motor.

Prin urmare, Lambo-ul Sogna scos la vânzare nu are pereche. Șasiul este din aluminiu, iar motorul de 5.2 litri, amplasat central, dezvoltă 455 CP, împingând mașina până la o viteză maximă de 325 km/h. Mai mult, bijuteria nu a parcurs în cei aproape 20 de ani de existență decât 1800 km.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x