Veste INCREDIBILĂ pentru toți șoferii! Cum s-ar putea plăti de acum încolo polița RCA

 

Revoluţia tehnologică la nivel mondial va permite apariţia poliţelor CASCO sau chiar RCA plătite ”cu ora”. O simplă modificare a Normei RCA ar permite vânzarea unei poliţe RCA cu preţul reglabil în funcţie de numărul orelor de utilizare a maşinii folosind sisteme telematice. ASF a propus deja societăţilor de asigurări să se gândească la noi produse care ar veni în ajutorul consumatorilor şi ar permite asigurătorilor să facă faţă cu succes provocărilor din zona tehnologică. 

Călin Rangu a declarat , pentru ECONOMICA.NET, că deja s-a discutat cu asigurătorii varianta unui produs nou RCA, care să permită plata asigurării în funcţie de timpul de utilizare al maşinii. Mai exact, „asigurarea ar putea funcţiona ca un serviciu. Maşina o folosesc poate trei ore pe zi sau trei ore pe săptămână şi atunci preţul poliţei RCA poate fi reglat în funcţie de acest lucru. De exemplu, există poliţa RCA care poate fi încheiată online şi care poate avea un preţ foarte mic. Plăteşti o sumă fixă, iar la final se poate face un fel de regularizare a preţului poliţei, în funcţie de cât ai utilizat maşina. Un astfel de produs inovator poate fi realizat de asigurător şi nu trebuie decât o modificare a Normei RCA", a declarat Călin Rangu.

Directorul Coordonatorul InsurTech spune că este greu până va apărea un prim asigurător care să scoată un astfel de produs şi că o astfel de mişcare ar putea fi interpretată ca o transformare a asigurătorilor în prestatori de servicii, dar viitorul aparţine acestor servicii financiare, inclusiv cele bancare, din ce în ce mai frecvent oferite de marile huburi de servicii internaţionale, ca  Amazon, de exemplu. 

Filosofia noului grup de lucru înfiinţat în cadrul ASF, sincronizat cu cel la nivel EIOPA-reglementatorul european al pieţei asigurărilor, are la bază posibilitatea transformării produselor de asigurare în pas cu dezvoltarea tehnologică. De exemplu, mașinile independente probabil vor face ca RCA-ul sa treacă de la cetățean la producătorul mașinii sau la deținătorul flotei care va pune la dispoziție la cerere mașini electronice de deplasare când o persoană va avea nevoie.

Anumite studii prevăd mai multe opțiuni de dezvoltare, care merg până la sisteme descentralizate, care se bazează pe senzori distribuiți ai sistemelor utilizate de oameni, de la mașină, la frigider și ceasul de la mână, cu accent pe măsurarea riscului, management si feedback. De asemenea sunt propuse idei de dezvoltare cu sisteme inteligente distribuite şi care se auto-organizează, determinând şi localizând riscul, care discută între ele prin intermediul rețelelor.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe