Antena Căutare

Vești bune pentru bucureșteni! Mii de locuri de parcare vor fi disponibile în perioada următoare! Ce măsuri au luat autoritățile

Dispar rablele abandonate cu anii între blocuri!Autorităţile din sectorul 4 al Capitalei vor ridica peste 800 de maşini uitate de proprietari în locuri publice. Le vor duce direct la fier vechi sau le vor vinde la licitaţie, dacă nimeni nu le revendică în cinci zile. Dar prima zi de acţiune s-a lăsat deja cu scandal.

Dispar rablele abandonate cu anii între blocuri! Autorităţile din sectorul 4 al Capitalei vor ridica peste 800 de maşini uitate de proprietari în locuri publice. Le vor duce direct la fier vechi sau le vor vinde la licitaţie, dacă nimeni nu le revendică în cinci zile. Dar prima zi de acţiune s-a lăsat deja cu scandal.

După ce a primit cele două somaţii de avertizare, acest şofer a venit să vadă cum vechea maşină îi este ridicată din faţa blocului. Nu se împotriveşte. Autoturismul era de şapte ani în acelaşi loc. Ca să-l caseze, ar fi trebuit să plătească 200 de lei pentru transport. Aşa, autorităţile i-au rezolvat problema care devenise şi pericol public.

”Să vă spun altceva: aici e un ştrand şi mai sunt şobolani şi de multe ori se fac cuiburi de şobolani în maşinile astea şi e cam grav. Sunt copii mici, aduc boli.”, a mărturisit proprietarul unei mașini, Petre Miulescu.

Totuşi, acţiunea autorităţilor l-a revoltat pe un alt proprietar. Nu este pregătit să renunţe la vechea maşină, deşi recunoaşte că nu a mai pornit-o de câţiva ani.

”Nu, nu, nu! Eu o să stau în maşină şi să vedem cum îl luaţi pe un invalid.”, a spus el.

Pentru moment, proprietarului i-a rămas maşina. Însă a fost legitimat şi ar putea fi amendat cu până la 2.000 de lei, mai ales că anterior a fost avertizat conform procedurii.

Până la sfârşitul anului, alte sute de locuri de parcare ar putea fi eliberate. Odată ridicate, maişile vor fi fie casate, fie scoase la licitaţie.

Proprietarii care vor să-şi recupereze maşinile ridicate trebuie să se grăbească: au la dispoziţie doar 5 zile în care să conteste măsura şi 20 de zile în care îşi pot lua autoturismul înapoi. Nu înainte de a plăti o taxă de 2.000 de lei. În plus, trebuie să demonstreze că au un loc de parcare autorizat şi să efectueze inspecţia tehnică periodică. În acest moment, în sectorul patru lipsesc 80.000 de mii de locuri de parcare.

Unde iti poti amaneta masina pentru a obtine bani ?... COD RUTIER 2018. E oficial: De la 1 august, niciun șofer nu va mai plăti amenzile integral...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x