Antena Căutare

VEZI cele mai spectaculoase concepte Mercedes!

In cei 125 de ani de existenta, Mercedes-Benz (MB) a inovat continuu, fiind considerat un pionier in mai multe sectoare ale industriei, de la siguranta si pana la tehnologiile verzi. Evident, din ratiuni economice sau tehnice, nu toate descoperirile specialistilor au ajuns in productia de serie, dar, la vremea lui, fiecare prototip Mercedes a "zguduit" industria si a generat noi provocari.

Din zecile de concepte dezvoltate de MB de-a lungul timpului, specialistii apreciaza patru modele ca fiind cele mai spectaculoase si/sau reprezentative.

C111: Laboratorul de testare pe roti
Conceptul C111 prezentat in 1969 reprezinta expresia design-ului futurist si a tehnologiilor inovatoare. Etaland portiere cu deschidere pe verticala, in stil "Gullwing" (aripi de pescarus - Mercedes 300 SL, 1954), prototipul sport a jucat rolul unei platforme de testare pentru mai multe sisteme de propulsie si pentru materialele usoare care, mai tarziu, au fost folosite la realizarea caroseriilor masinilor de serie.

F 400 Carving: Dinamism fara compromis
Prezentat in 2002, F400 Carving a fost conceput sa atinga limitele fizicii. Roadster-ul a experimentat un tren de rulare cu geometrie variabila. Concret, pe virajele abordate la limita F 400 inclina rotile ca o motocicleta, pentru maximum de aderenta si manevrabilitate.

F 700: Replica la Panamera si Rapide
Presat de Porsche si Aston Martin, care aveau in faza avansate de dezvoltare coupe-urile in patru usi Panamera si, respectiv, Rapide, MB dat un raspuns prompt, prezentand la Salonul de la Frankfurt din 2007 conceptul F700.

BlueZERO E-Cell: Viitor fara emisii
BlueZERO (2009) este un concept cu propulsie pe baza de pila de combustibil, ce propune o arhitectura de tip sandwich a podelei pentru a "ascunde" motorul electric si bateria. Aceasta solutie de economisire a spatiului ofera o protectie optima a sistemului de propulsie si asigura un centru de greutate coborat.

F 800 Style: Agresivitate cu stil
In 2010, MB a prefatat introducerea unor linii mai agresive in arhitectura viitoarelor sale limuzine de lux prin dezvoltarea prototipului F 800 Style. Noul CLS este un demn urmas al sau.

Foto: NetCarShow

FOTO! Noul Citroen C4, o masina de familie... fioroasa... TATA Nano, cea mai ieftina masina din lume, in Romania?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x