Antena Căutare

VIDEO / Vezi ce sisteme de siguranta experimenteaza Mercedes ESF

Airbag de frana sub masina? Centuri de siguranta cu airbag integrat? Sistem de miscare a scaunelor pasagerilor, cu pana la 50 de milimetri spre interiorul masinii, pentru a-i proteja in caz de impact? Sistem de comunicatie interactiv intre masinile aflate in trafic? Toate acestea si multe alte "gadget"-uri special proiectate pentru siguranta in trafic sunt imbarcate la bordul conceptului Mercedes Experimental Safety Vehicle (ESF).


Ideea masinii este de a pune in opera ideile si sistemele ce ar putea contribui in viitor la urmarirea "sigurantei absolute" in trafic. Perfectiunea este aproape imposibil de atins, din cauza factorilor multipli si imprevizibili ce trebuie luati in calcul. Dar cautarea acesteia este laudabila.

ESF beneficiaza, de exemplu, de un "airbag de frana". Da, ati citit bine: de frana. Dispozitivul inovator este amplasat sub masina si este proiectat sa se declanseze atunci cand computerul "decide" iminenta unui accident. "Punga de aer" se umfla si mareste astfel suprafata de frecare cu solul. Specialistii afirma ca "Braking Bag"-ul stabilizeaza vehiculul si il opreste mai repede.

Sistemul "PRE-SAFE Pulse" misca scaunele pasagerilor catre centrul masinii cu pana la 50 mm, reducand astfel fortele suportate de acestia in cazul unui impact lateral puternic.

Iar un alt sistem, de data aceasta de siguranta activa, ilumineaza automat, cu ajutorul unor LED-uri, zonele neacoperite de faruri, daca computerul depisteaza un posibil obstacol in aceste locuri.

De asemenea, Mercedes ESF experimeteaza centurile de siguranta cu airbag integrat, ce reduc riscul de ranire in cazul unui impact puternic, precum si multe alte "gadget"-uri, printre care si un set de tetiere active care, pur si simplu, lovesc capul pasagerului in caz de accident lateral, pe principiul actiune/reactiune.

Supercar: Test de adrenalina cu Mercedes SLS AMG... Noul Mercedes-Benz CLS, surprins in primele fotografii fara camuflaj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x