Antena Căutare

Vitezomanii, la mare cautare: Politia Rutiera a scos toate radarele pe sosea!

Atentie soferi! Politia Rutiera a mutat toate radarele din garaj! Timp de doua zile, vitezomanii sunt panditi si amendati pe cele majoritatea drumurilor din tara.

Potrivit comunicarii IGPR, in perioada 1 ianuarie-22 noiembrie 2012 au fost inregistrate la nivel national 8.377 accidente rutiere grave , soldate cu 1.833 de persoane decedate si 7.922 de persoane ranite grav.

Analizand principalele cauze generatoare, a reiesit ca pe fondul vitezei s-au produs cele mai multe accidente grave , urmata de indisciplina pietonilor si neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor , arata sursa citata.

Raportat la mediul producerii accidentelor, cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs in mediul urban , mediul rural a concentrat 34,8 la suta din accidentele grave, in timp ce accidentele produse in afara localitatii au reprezentat 22,8 la suta.

Evolutia accidentelor rutiere grave, raportata la varsta autorilor, releva faptul ca, in perioada de referinta, cele mai multe au fost provocate de participantii la trafic din grupa de varsta 31 - 50 ani.

Totodata, pe grupe de varsta se inregistreaza cresteri ale numarului accidentelor la categoria 26-30 ani , iar scaderi inregistrandu-se la categoria de varsta 19-25 ani si de peste 56 ani.

Cresterea numarului accidentelor in acest an este cauzat de accidentele rutiere produse in special in ultimele doua luni, afirma sursa citata.

Anul 2008 a fost anul de varf in ceea ce priveste numarul accidentelor rutiere grave. In urma masurilor luate de Politia Rutiera, timp de trei ani consecutiv, 2009, 2010 si 2011, numarul accidentelor a fost unul descendent.

Astfel, la finalul anului 2011 s-au inregistrat, in raport cu 2008, scaderi cu 13 la suta ale numarului accidentelor grave, cu 34,2 la suta ale persoanelor decedate si cu 7,2 la suta ale ranitilor grav.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x