Antena Căutare

Veste BOMBĂ pentru șoferi! Vor trebui să respecte „Ziua fără autoturisme în București”! La ce dată va fi INTERZISĂ circulația cu orice fel de mașină sau vehicul motorizat

Un proiect prin care se stabilește „Ziua fără autoturisme în București” a fost inclus pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB de marţi. Primăria Capitalei vrea să interzică traficul cu orice fel de maşină sau vehicul motorizat pe mai multe artere din centrul Capitalei, precum Bulevardul Unirii sau Decebal, la o dată din an.  

Un proiect prin care se stabilește „Ziua fără autoturisme în București” a fost inclus pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB de marţi. Primăria Capitalei vrea să interzică traficul cu orice fel de maşină sau vehicul motorizat pe mai multe artere din centrul Capitalei, precum Bulevardul Unirii sau Decebal, la o dată din an.

„Ziua de 22 septembrie 2019 va fi desemnată ca fiind „Ziua fără autoturisme”, în Municipiul Bucureşti. Pe 22 septembrie 2019, între orele 9:00 şi 17:00 se interzice circulaţia vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehicule electrice, cu 2, 3 sau 4 roţi în arealul: Bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii – de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei, fără afectarea traficului pe Bulevadrul Libertăţii, iar la intersecţia cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia”, se arată în proiectul de hotărâre care a fost introdus pe ordinea suplimentară a şedinţei CGMB de marţi.

Potrivit proiectului, sunt exceptate de la prevederile de mai sus şi vor fi autorizate să circule în regim normal: ambulanţele, vehiculele SMURD, pompieri, poliţie, Jandarmerie, poliţie locală precum şi ale altor instituţii şi servicii publice aflate în misiune.

Mai sunt exceptate de la aceste prevederi, cu condiţia de a respecta limita de 30 de km pe oră: vehiculele de transport în comun, mijloacele de transport alternativ (trotinete, biciclete, etc), vehiculele serviciilor publice, vehiculele serviciilor de utilitate publică (...) vehiculele corpului diplomatic (cu condiţia să transporte un diplomat sau ca şoferul să dispună de o foaie de parcurs sau de un ordin de misiune).

Proiectul prevede astfel participarea Municipiului Bucureşti la iniţiativa europeană „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” 2019, potrivit Mediafax.

„Săptămâna Europeană a Mobilităţii are loc în fiecare an în perioada 16-22 septembrie. Această iniţiativă europeană încurajează oraşele să introducă şi să promoveze măsuri de transport durabil şi să invite oamenii să încerce alternative la utilizarea autoturismului”, se arată în proiect.

În 2019, tema acestei iniţiative este „Mersul pe jos şi cu bicicleta”, iar în anul 2017, potrivit proiectului, campania a bătut recordul de participare cu 2.526 de oraşe.

Botoşani: Poliţist cercetat după ce a provocat un scandal în trafic, refuzând să-i fie stabilită alcoolemia şi să-i fie ... STUDIU: Românii alocă, în medie, între 11.700 euro şi 31.200 euro pentru cumpărarea unei maşini noi din clasele mică, me...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x