Antena Căutare

Avantajele și dezavantajele unghiilor cu gel

Preocuparea femeilor vis-a-vis de îngrijirea mâinilor și a unghiilor a început cu mii de ani în urmă și a continuat până în zilele noastre. Din dorința de a avea o manichiură perfectă

Preocuparea femeilor vis-a-vis de îngrijirea mâinilor și a unghiilor a început cu mii de ani în urmă și a continuat până în zilele noastre. Din dorința de a avea o manichiură perfectă și de durată, tot mai multe doamne și domnișoare au ales varianta unghiilor cu gel. Această tehnică pare a fi cea mai bună soluție pentru o manichiură impecabilă pe o perioadă de timp mai lungă. Însă, ca orice lucru, manichiura cu gel are o serie de avantaje, dar și dezavantaje.

Așadar, iată care sunt avantajele și dezavantajele unghiilor cu gel.

Avantaje

  • Rezistența - acesta este unul dintre avantajele unghiilor cu gel. Având un gel aplicat peste unghia naturală, manichiura va rezista mai mult timp și astfel nu vei mai avea probleme cu exfolierea sau ruperea unghiilor.
  • Unghii mai lungi - în cazul în care formatul unghiilor tale nu îți permite să le lași mai lungi sau să le dai o formă care să te avantajeze, varianta unei manichiuri cu gel este o alternativă foarte bună. Cu ajutorul gelului, poți avea orice formă îți dorești și pe deasupra, unghiile vor fi simetrice și vor avea un aspect plăcut.
  • Aspect natural și diversitate - pe lângă aspectul plăcut și natural al unghiilor cu gel, mai poți face o mișcare super interesantă. De exemplu, dacă ai optat pentru o manichiură french, iar după două săptămâni te-ai gândit că vrei adaugi puțină culoare, nu este nicio problemă. Poți adăuga un strat din oja preferată peste gelul de pe unghii, deoarece culoarea inițială nu va fi afectată, iar când te plictisești de acea nuanță, o poți șterge cu un dizolvant de unghii și astfel să te întorci la culoarea pentru care ai optat în primă fază.

Dezavantaje

  • Unghia naturală este afectată - este adevărat că unghia naturală va avea puțin de suferit având în vedere că trebuie pilită puțin pentru ca gelul să aibă mai multă aderență.
  • Întreținerea - o astfel de manichiură trebuie refăcută la un interval de timp între 2 și 3 săptămâni. În caz contrar, aspectul unghiei va fi inestetic, iar diferența între unghia crescută și cea cu gel va fi destul de mare și vizibilă. Însă această situație este valabilă și în cazul unei manichiuri clasice.
  • Se rup mai ușor - unghiile cu gel se rup mult mai ușor decât orice altă variantă de unghii artificiale, iar în momentul ruperii, acestea au tendința de a se sfărâma, ceea ce înseamnă că nu o poți repara acasă. Drept urmare, trebuie să îți faci timp să ajungi la salon pentru îndepărtarea gelului.

Dacă îți dorești să încerci totuși să îți realizezi chiar tu o manichiură cu gel, intră pe Lajumate.ro, unde găsești toate ustensilele de care ai nevoie pentru a realiza o manichiură perfectă.

Top 4 jucării de calitate pe care le poți cumpăra de pe Lajumate.ro... La ce să fii atent când cumperi un laptop second hand...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x