Căutare Live

Rezultate BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Cum se RECORECTEAZĂ lucrările elevilor care au depus contestație la BAC

Rata de promovare la examenul de bacalaureat, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, este de 67,7%, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

REZULTATE BACALAUREAT 201 EDU.RO. Rata de promovare la examenul de bacalaureat, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, este de 67,7%, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în judeţele Cluj (81,14%), Iaşi (80,27%) şi Brăila (77,13%). Rata de promovare în Capitală este de 72,86%. Potrivit sursei citate, s-au înregistrat 104 medii de 10.

Mii de elevi, însă, n-au fost mulțumiți de notele obținute la probele de BAC 2018, astfel că au depus contestații, imediat după publicarea REZULTATELOR LA BACALAUREAT 2018, la avizierele liceelor și ONLINE pe bacalaureat.edu.ro.

Cum se corectează lucrările elevilor care au depus contestație la BACALAUREAT 2018

Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat, adică cele depuse miercuri, între orele 12 și 16, după publicarea REZULTATELOR LA BACALAUREAT 2018 pe EDU.RO și la avizierele liceelor.

Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.

Cum se face reevaluarea lucrărilor la BACALAUREAT 2018

Comisiile judeţene/ a municipiul Bucureşti / regionale de contestaţii reevaluează lucrările primite şi acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, urmează să fie făcute publice luni, 9 iulie.

Rezultate BACALAUREAT 2018 EDU.RO. "Vreau să rămân acasă, în România!" Nu a făcut o oră de meditație, a dat la... REZULTATE BACALAUREAT 2018. Cum poţi obţine AJUTOR DE ŞOMAJ dacă nu ai promovat examenul...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x