Antena Căutare

Cum alegi căruciorul bebelușului

Un bebeluș înseamnă, în primul rând, multă iubire. Îngrijirea lui poate implica și costuri mai ridicate. Și, deși în unele aspecte ale creșterii și îngrijirii lui se pot face unele economii, în altele se recomandă să investești în lucruri care au o durată mare de viață, pentru simplul motiv că sunt folosite mai mulți ani.

Cum alegi căruciorul bebelușului
Cum alegi căruciorul bebelușului | Pexels

În primii ani de viață, bebelușul nu are nevoie de foarte multe lucruri. Poți face economii substanțiale, de exemplu, dacă alegi un set de mobilier de ocazie pentru camera bebelușului sau dacă optezi pentru scutece și șervețele refolosibile.

Unele investiții în lucruri durabile sunt, însă, esențiale: de exemplu, un scaun auto de bună calitate, care poate fi integrat într-un sistem de transport complex și confortabil, cu landou și cărucior. Este recomandat ca, în materie de cărucioare copii, să investești în unul nou, pentru că îl vei folosi zilnic, timp de aproximativ trei ani.

Și, dacă este destul de ușor să alegi multe lucruri necesare bebelușului, în cazul căruciorului, această misiune poate fi o adevărată bătaie de cap. Având în vedere numeroasele modele care există pe piață, nu este întotdeauna ușor să găsești căruciorul ideal. Sport, 2 în 1, 3 în 1 ori de tip umbrelă, în mod sigur există un model de cărucior care se va potrivi așteptărilor si nevoilor fiecăruia. Aspectele de care trebuie să ții cont sunt confortul, ușurința în manevrabilitate, funcționalitatea, dar și estetica. Studiază care sunt calitățile fiecărui tip de cărucior pentru a face alegerea corectă.

Modelele disponibile de cărucioare

Cărucioarele sport clasice pot fi folosite încă de la naștere, cu condiția ca spătarul să fie complet rabatabil, deoarece, în primele luni de viață, copilul trebuie să stea pe un plan orizontal, drept. Copilul va fi poziționat cu fața la cel care îl plimbă într-un astfel de cărucior.

Există, de asemenea, așa-numitele modele combinate, 2 în 1, respectiv cu landou sau scoică auto și 3 în 1, cu landou și scoică auto. Aceste sisteme combină mai multe tipuri de scaune potrivite pentru diferite utilizări și vârste ale copilului. Practic, aceste modele se pot schimba atașând scaunul necesar pe un cadru universal.

Cărucioarele de tip umbrelă sunt utile atunci când bebelușul crește. Versatile și ușor transportabile, aceste cărucioare cântăresc mult mai puțin decât cele clasice.

Totodată, există modele de cărucioare tandem, cu care se pot transporta mai mulți copii în același timp, special concepute pentru gemeni ori tripleți.

Stilul de viață

În prezent, există modele de cărucioare cu trei sau patru roți. Acest detaliu permite adaptarea cărucioarelor la stilul de viață al fiecărei familii. Căruciorul cu trei roți este un model potrivit pentru zone rurale, cu drumuri neasfaltate. Căruciorul mai compact, pe patru roți poate fi folosit în zonele urbane. În oraș, sunt recomandate modelele de cărucioare nu prea mari, ușor de pliat și de desfăcut și, mai ales, al căror cadru nu este la înălțimea țevilor de eșapament ale autovehiculelor. În mediul rural, o atenție deosebită trebuie să fie acordată suspensiilor, roților, sistemului de frânare, dar și confortului copilului.

Cărucioarele pe grupe de vârstă

În general, landoul este ideal pentru nou-născuți, până în jurul vârstei de șase luni. Landoul îi permite copilului să se bucure de condiții de dormit excelente, iar acest lucru este cu atât mai important cu cât el trebuie să doarmă cam 16-18 de ore pe zi. De la trei luni, copilul poate fi transportat într-o poziție semi-culcată și poate fi instalat și într-o scoică. Aceasta poate fi mutată foarte rapid din și în mașină, fără a trezi copilul. Ulterior, după vârsta de nouă luni și până la aproximativ trei ani, copilul poate fi transportat într-un clasic cărucior sport. Cărucioarele trebuie să fie omologate, iar instrucțiunile de utilizare și întreținere puse la dispoziție de producător trebuie să fie respectate, pentru a asigura atât confortul, cât și siguranța copilului.

Pentru a face alegerea corectă, este, prin urmare, necesar să combini mai mulți factori: estetic, de design, de stil de viață și nivel de confort. Nu în ultimul rând, sunt utile modelele cu husă detașabilă, pentru că, în primele luni, copilul regurgitează destul de frecvent. Căruciorul trebuie să poată fi curățat rapid și ușor. De asemenea, verifică regulat starea căruciorului - curele, hamuri, frâne, pentru ca integritatea copilului să nu fie pusă în pericol. Și nu uita de accesorii precum umbrela de soare, prelata de ploaie și plasa de țânțari, dar și de o geantă în care să îi pui strictul necesar atunci când ieși la plimbare.

Sursa foto: Pexels

Cum să asiguri, ca manager, o revenire la birou a angajaților cât mai eficientă și lipsită de complicații... Cum să alegi cel mai inspirat cadou pentru copilul tău...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x