Ți-ar plăcea să fii mai organizată, dar nu ai nicio idee despre ceea ce ar trebui să faci, astfel încât să gestionezi lucrurile mai bine? Fii fără grijă! Există soluții și, în cazul în care nu știai, nimeni nu s-a născut, cel puțin nu până acum, ordonat. Organizarea este o abilitate care se dezvoltă în timp. Ca să devii organizată, este nevoie să îmbrățișezi, în fiecare zi, niște obiceiuri sănătoase. Descoperă, în continuare, cum să aduci mai multă organizare în viața ta.
Propune-ți să economisești
Oamenii organizați își administrează foarte bine veniturile și cheltuielile lunare periodice. La sfârșitul lunii, oamenii organizați nu doar că își plătesc toate facturile, dar reușesc și să economisească. Iar economisirea este importantă pentru că ne oferă un sentiment de securitate financiară și, totodată, ne permite să ne îndeplinim anumite plăceri pentru care suntem nevoiți să cheltuim mai mulți bani. Prin urmare, dacă până acum nu ai economisit, este timpul să începi, cât mai repede, să o faci. Întâi de toate, analizează câți bani încasezi și câți bani cheltui în fiecare lună. După, concentrează-te pe zonele care îți generează cele mai mari cheltuieli. Dacă, de exemplu, dai mulți bani pe haine, iar pe jumătate dintre ele nu le porți niciodată, o idee ar fi să cumperi deștept, ca să-ți reduci nivelul cheltuielilor cu obiectele de îmbrăcăminte. Să cumperi deștept înseamnă să faci shopping doar când ai o nevoie reală și doar în magazine care îți oferă un raport excelent între calitate și prețuri. O variantă excelentă ar fi să mergi într-un outlet de femei de fiecare dată când vrei să-ți cumperi niște haine foarte bune, la prețuri decente.
Nu amâna
Ești o procastinatoare? Adică îți place să amâni lucrurile? Atunci, ar fi bine să știi că întârzierea îndeplinirii anumitor activități nu este specifică oamenilor organizați. În schimb, oamenii organizați nu întârzie niciodată începerea unei sarcini, deoarece știu că dacă procedează astfel le va fi foarte greu să demareze activitatea respectivă.
Trece totul într-un calendar
La sfârșitul fiecărei săptămâni întocmește-ți un plan pentru ceea ce ai de gând să faci în următoarele șapte zile. Trece activitățile importante într-un calendar online, astfel încât să ai oricând acces la programul tău săptămânal, prin intermediul laptopului, computerului sau a telefonului mobil. În plus, fă-ți, în fiecare dimineață, și un plan zilnic. Planul în cauză ar trebui să includă tot ceea ce îți propui să îndeplinești în ziua respectivă. Alocă fiecărei activități din calendarul tău zilnic și un anumit număr de minute sau ore, ca să-ți împarți cât mai bine timpul.
Deleagă
Un om foarte ordonat este conștient că nu poate și că nu este obligat să rezolve toate lucrurile. Mai mult, viața unui om ordonat nu este plină de ședințe, termene limite sau responsabilități. În realitate, viața unui om ordonat este structurată sănătos, deoarece o asemenea persoană știe să delege eficient responsabilitățile profesionale și personale.
3 calități pe care un președinte de asociație trebuie să le aibă... Cine sunt cei doi tineri care l-au bătut crunt pe bărbatul de 66 de ani în centrul Brașovului...