Antena Căutare

Alexandru Atanasiu: Marirea salariilor si a pensiilor in urmatoarele 6 luni, ilegala

Profesorul Alexandru Atanasiu a fost invitat la emisiunea „Exces de putere”, sambata seara, la Antena 3. Atanasiu a comentat afirmatia „ilegala” a Elenei Udrea – aceea de a mari salariile si pensiile in urmatoarele sase luni. Este contrara legii raspunderii fiscale. Raspunsul pentru ce spune doamna ministru Elena Udrea – Este o ilegalitate.

Deputatul PSD a adaugat ca, din punct de vedere personal, este un garantist. "Daca mi-am asumat o regula, care de altfel trebuia sa o asum, pentru ca a fost in programul cu FMI, trebuie sa ma tin de ea. Pentru ca, asa, in bine sau in rau, liberul arbitru suveran al unor conducatori incompetenti, acest liber arbitru va juca cum va dori iar acest popor nu va mai intelege nimic", a spus profesorul.

Cat despre reducerea deficitului bugetar, „problema se pune in toate tarile UE". „Eu vreau sa stiu cetateanul roman, acum, care sunt parghiile pe care se poate baza statul roman, pentru cetatean. Cum il faci atat de mic? O scadere masiva a consumului, printr-o scadere de cheltuiala, fie prin inghetare economica totala, disponibilizari si alte masuri de acelasi tip - deci macelarie sociala", a mai declarat Atanasiu.

Totusi, profesorul a tinut sa puncteze si varianta reala de luat in calcul pentru rezolvarea acestor probleme: marirea PIB. „1,9 la un PIB mult mai mare nu mai inseamna macelarie sociala, inseamna echilibru macroeconomic si bugetar, pe de-o parte si neafectarea, in venitul real, a populatiei. Discutia in Romania este „cum sa crestem veniturile?" Si aici, altii mai destepti decat mine si-au spus parerea. Asta ar trebui sa fie pe masa Guvernului din Romania", a conchis Atanasiu.

Sursa: Antena3

Foto: ebihoreanul.ro

Franta se pregateste pentru "cel mai riguros buget de dupa al Doilea Razboi Mondial"... A mai ramas un singur pas pentru ridicarea pragului la 5% la SIF-uri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x